Un loc de joaca nou si alte doua reabilitate, redate copiilor din Barlad

0
1249

• Dupa ce, in martie, au fost inaugurate primele doua din cele 47 de locuri de joaca existente in Barlad, dupa modernizarea cu bani de la bugetul local, iata ca, zilele trecute, alte doua au fost reabilitate si redate copiilor. Totodata, s-au finalizat si lucrarile pentru infiintarea unui nou parc de joaca in oras.

Potrivit reprezentantilor Primariei Barlad, de cateva zile, mai exact de la jumatatea lunii octombrie, s-au finalizat lucrarile de reamenajare a altor doua parcuri de joaca, dar si cele de infiintare a unuia nou. Deja, obiectivele au fost date in exploatare si se bucura, evident, de rezultatul scontat. Astfel, parcurile care au fost supuse reabilitarii si modernizarii in aceasta a doua etapa (dupa reamenajarea celor din asociatiile de proprietari nr. 7 si 22) sunt situate in Parcul „Victor Ion Popa” (spre Crolux), respectiv la Nord de Scoala Gimnaziala „Episcop Iacov Antonovici”. In plus, pe raza orasului a mai aparut si un parc nou, situat in incinta Gradinii Publice, intr-un luminis natural, din partea de Est a Stadionului Municipal, care a fost deja amenajat si dotat cu mobilier adecvat.

„Lucrarile de reabilitare si modernizare au presupus inlocuirea echipamentelor existente cu altele noi, cu respectarea standardelor de siguranta, refacerea imprejmuirilor si montajul de covoare din cauciuc pe suprafata de joaca. Au fost montate si banci si cosuri de gunoi noi, dar si echipamente de fitness pentru adulti, astfel incat amplasamentele de recreere sa se adreseze tuturor categoriilor de varsta. In continuare, multi cetateni ne cer modernizarea cat mai multor parcuri de joaca din oras, asa ca vom continua sa investim in sanatatea si voiosia copiilor barladenilor. Asa cum am facut cand am decis amenajarea unui parc nou in Gradina Publica, intrucat cel existent, la intrarea principala, era supraaglomerat. Prin urmare, am identificat si alte zone in care pot fi infiintate parcuri noi, dar vom merge in paralel si cu reabilitarea celor vechi”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim ca, in urma expertizei tehnice efectuate in 2018 cu privire la siguranta in exploatare a locurilor de joaca din Barlad, s-a constatat ca cele mai multe echipamente de joaca din parcurile orasului prezinta uzura avansata la structura de rezistenta, iar exploatarea in continuare a acestora ar putea pune in pericol siguranta utilizatorilor. In acest context, s-a procedat la achizitia si montajul de echipamente de joaca autorizate ISCIR, cu adresabilitate pentru copiii cu varstre intre 3 si 14 ani, copiii cu dizabilitati si adulti (aparate fitnes). Fondurile pentru realizarea proiectului provin de la bugetul local. Reamenajarea si modernizarea celor doua locuri de joaca, precum si amenajarea parcului nou din Gradina Publica au costat circa 150.000 lei cu TVA, iar lucrarile sunt realizate tot de SC Dupex SRL Sebes, judetul Alba.

De mentionat ca, in toamna 2018, consilierii locali au aprobat alocarea de la bugetul local a fondurilor necesare modernizarii parcului de joaca din Asociatia de proprietari nr. 7 (in zona Stadion) si a celui din Asociatia de proprietari nr. 22 (vis-a-vis de sediul Politiei Locale). Investitia s-a ridicat la aproape 107.000 lei, iar lucrarile au fost finalizate in decembrie, dar parcurile au fost inaugurate pe 1 martie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.