Sute de copii din judet au vazut meciul Romania – Norvegia pe Arena Nationala

Mai mult de 500 de copii, majoritatea fotbalisti de la cluburile sportive din judet, dar si elevi de la cateva scoli, au urmarit live meciul de fotbal Romania – Norvegia. Acestia s-au aflat pe Arena Nationala din Bucuresti insotiti de cateva zeci de antrenori, parinti si profesori.

Oportunitatea unica in viata a fost creata ca urmare a faptului ca, dupa meciurile nationalei cu selectionatele Spaniei si Maltei din septembrie, cand suporterii au avut un comportament xenofob, UEFA a amendat Federatia Romana de Fotbal (FRF) cu suma de 83.000 euro. Totodata, UEFA a sanctionat FRF, in sensul ca, la urmatorul meci din preliminariile pentru Euro 2020 ce va avea loc pe teren propriu, adica partida Romania – Norvegia, sa joace cu portile inchise (cu tribunele goale). Numai ca presedintele FRF, Razvan Burleanu, a obtinut permisiunea sa umple gradenele Arenei Nationale cu copii cu varsta pana in 14 ani. Asa ca a lansat invitatii in toata tara pentru a se strange cat mai multi spectatori juniori si, in zece zile, s-au inscris circa 30.000 de copii. Asa se face ca, pentru meciul programat pe 15 octombrie, la ora 21.45 (scor final 1 – 1), sute de autocare din toate colturile tarii au adus pe stadion nu mai putin de 29.854 de copii de la scoli, cluburi sportive si academii de fotbal pentru a sustine echipa nationala. Potrivit oficialilor FRF, numarul de copii prezenti este un record absolut pentru o partida UEFA.

Federatia Romana de Fotbal a lansat invitatii, iar noi i-am sprijinit pe organizatorii din judet acolo unde a fost nevoie pentru plecarea spre Bucuresti. Spre exemplu, cei de pe raza Barladului s-au organizat foarte bine. Nu au intampinat dificultati, s-au simtit foarte bine la meci, au cantat imnul Romaniei si au sustinut echipa nationala. Din ce stiu eu, au plecat in jur de 500 de copii din intreg judetul. Au fost cate 50-60 de copii de la cluburile Juniorul Barlad, Atletic Club Barlad, din Zorleni, unde s-au organizat la primarie, din Husi, Negresti, Vaslui, Muntenii de Sus, dar si grupuri separate. Conditia era ca la fiecare zece copii sa fie cate un insotitor adult, ne-a declarat Bogdan Gheorghita, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Vaslui.

Delegatia noastra a fost formata din 65 de copii cu varste cuprinse intre 5-13 ani si sapte insotitori. Atmosfera pe stadion a fost fantastica, imnul cantat din piepturile a 30.000 de suflete inocente facandu-ne sa fim mandri ca suntem romani. Emotiile traite alaturi de acestia la fiecare faza din timpul meciului, la penalty-ul ratat, la bara nationalei, la golul marcat, la egalarea norvegienilor, au fost fantastice, ba chiar ni s-a facut pielea de gaina. Felicit initiativa FRF, organizarea ireprosabila a evenimentului si multumesc suporterilor rasisti romani ca au facut posibila desfasurarea acestui inedit meci. Si, spre norocul copiilor de la Atletic Club Barlad, au fost intervievati si de posturile ProTV si de ProFM si am fost mentionati si intr-un articol in Libertatea. A fost o seara fantastica pentru ei. Hai Romania!, ne-a declarat Victor Cozma, presedintele Atletic Club Barlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.