Sesiunea juniorilor „Vasile Parvan”, editia a II-a

0
757

Muzeul „Vasile Parvan” din Barlad organizeaza sambata, 26 octombrie, ora 10.00, Sesiunea juniorilor „Vasile Parvan”. Aflat la editia a II-a, concursul de creatie literara se va desfasura la sediul central al muzeului si va cuprinde expunerea lucrarilor pe doua sectiuni, proza si poezie. Au fost inscrise 55 de lucrari, din care 32 la sectiunea de poezie si 23 la sectiunea de proza. Participantii selectati provin de la mai multe institutii de invatamant din oras: Scoala Gimnaziala „Iorgu Radu”, Scoala Gimnaziala „Vasile Parvan”, Scoala Gimnaziala „Ep. Iacov Antonovici”, Scoala Gimnaziala „George Tutoveanu”, Scoala Gimnaziala „Manolache Costache Epureanu”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” si Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu”, din Barlad. Acestia isi vor prezenta atat creatiile literare in proza, care au respectat tematica „Povesti fermecate din patria cuvintelor”, cat si pe cele in versuri, care au fost inspirate din viata de zi cu zi, familie, prietenie, natura sau scoala.

Adresata tuturor elevilor care doresc sa-si puna in valoare potentialul creativ, Sesiunea juniorilor reprezinta o ocazie deosebita de familiarizare a elevilor cu activitatea de elaborare si expunere a unei lucrari literare intr-un cadru extrascolar si este exercitiu util de dezvoltare a abilitatilor de comunicare in fata publicului. Mai mult decat atat, concursul urmareste promovarea elevilor talentati si nu in ultimul rand remunerarea acestora cu premii si diplome. Vor fi acordate cate trei premii pentru fiecare sectiune, lucrarile fiind evaluate dupa criteriile stabilite de comisia de jurati din care fac parte dr. Mircea Mamalauca si Valentina Fornea, de la Muzeul „Vasile Parvan”, Cristina Vizitiu si Mihaela Andreea Hanganu, de la Biblioteca Municipala „Stroe Belloescu”, si Teodora Spanu, de la Teatrul „Victor Ion Popa” din Barlad.

„De asemenea, prin aceasta manifestare aducem in constiinta tinerilor barladeni, in semn omagial, cu mandrie si cinste, imaginea marelui istoric, filosof, carturar, profesor universitar, membru al Academiei Romane, om politic, cel care a fost un adevarat savant al arheologiei romanesti – Vasile Parvan”, a declarat organizatorul concursului, Valentina Fornea, bibliotecara in cadrul Muzeului „Vasile Parvan” Barlad.

Accesul publicului este liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.