Se cauta firma pentru colectarea deseurilor de la Spitalul „Elena Beldiman” Barlad

0
787

• Pentru ca peste putin timp va expira contractul incheiat cu o firma din Bacau pentru colectarea deseurilor spitalicesti periculoase si nepericuloase produse pentru functionarea Spitalului „Elena Beldiman” Barlad, conducerea unitatii medicale a declansat deja procedura pentru gasirea unui nou operator. Contractul va fi incheiat pe trei ani si are o valoare totala de 476.100 lei fara TVA.

In ultimii ani, deseurile spitalicesti produse in sectiile Spitalului de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad au fost colectate in vederea distrugerii de catre firma Mondeco Suceava, iar mai recent de catre Demeco Bacau. Insa, cum contractul incheiat cu operatorul bacauan e pe cale sa expire, conducerea spitalului si-a propus sa caute un nou operator dispus sa preia deseurile produse aici, sa le transporte si sa le incinereze in urmatorii trei ani. In acest sens, marti, 8 octombrie, a demarat procedurile de licitatie pe SICAP (noul Sistem Electronic de Achizitii Publice) in vederea incheierii unui nou „Acord cadru – Servicii de colectare a deseurilor spitalicesti”. Contractul are o valoare totala de 476.100 lei fara TVA (566.559 lei cu TVA).

Astfel, potrivit caietului de sarcini atasat la anuntul licitatiei, noul operator va colecta mai multe categorii de deseuri. Adica obiecte ascutite (ace, ace cu fir, catetere, seringi cu ac, branule, lame de bisturiu, pipete, sticlarie de laborator ori alta sticlarie de unica folosinta, neintrebuintata sau cu termen de expirare depasit, etc.); fragmente si organe umane, inclusiv recipiente de sange si sange (fragmente din organe si organe umane, parti anatomice, lichide organice, material biopsic rezultat din blocurile operatorii de chirurgie si obstetrica, parti anatomice rezultate din laboratoarele de autopsie, recipiente pentru sange si sange, etc.).

De asemenea, va trebui sa colecteze si deseurile a caror colectare si eliminare fac obiectul unor masuri speciale privind prevenirea infectiilor (deseurile care contin sau au venit in contact cu sange ori cu alte fluide biologice, precum si cu virusuri, bacterii, paraziti si/sau toxinele microorganismelor, perfuzoare cu tubulatura, recipiente care au continut sange sau alte fluide biologice, campuri operatorii, manusi, sonde si alte materiale de unica folosinta, comprese, pansamente si alte materiale contaminate, membrane de dializa, pungi de material plastic pentru colectarea urinei, materiale de laborator folosite, scutece care provin de la pacienti internati in sectii de boli infectioase, etc.); deseurile a caror colectare si eliminare nu fac obiectul unor masuri speciale privind prevenirea infectiilor (imbracaminte necontaminata, aparate gipsate, lenjerie necontaminata, deseuri rezultate dupa tratarea/decontaminarea termica a deseurilor infectioase, recipiente care au continut medicamente, altele decat citotoxice si citostatice, etc.).

Tot in sarcina operatorului va cadea si colectarea chimicalelor constand din sau continand substante periculoase (acizi, baze, solventi halogenati, alte tipuri de solventi, produse chimice organice si anorganice, inclusiv produse reziduale generate in cursul diagnosticului de laborator, solutii fixatoare sau de developare, produse concentrate utilizate in serviciile de dezinfectie si curatenie, solutii de formaldehida, etc.), a altor chimicale (produse chimice organice si anorganice nepericuloase, dezinfectanti, solutii antiseptice, etc.), a medicamentelor citotoxice si citostatice, a deseurilor de amalgam de la tratamentele stomatologice (capsule sau resturi de amalgam, dinti extrasi care au obturatii de amalgam, coroane dentare, punti dentare, materiale compozite fotopolimerizabile, ciment glasionomer).

„Prestatorul se obliga sa transporte deseurile colectate din spatiile de depozitare temporara aflate in incinta Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad la punctul de eliminare finala indicat de autoritatea contractanta. Spatiile pentru colectarea si depozitarea deseurilor sunt situate in urmatoarele locatii: sediul principal (pavilionul principal); sectia TBC; sectia Boli Infectioase; sectia de Pediatrie si sectia exterioara Puiesti. (…) Transportul deseurilor periculoase pe drumurile publice spre locul de eliminare finala se face pe rute avizate de Directia de Sanatate Publica Vaslui precum si de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui. (…) Colectarea se va face de trei ori pe saptamana (luni, miercuri, vineri pana la ora 14.00)”, sunt doar cateva din obligatiile operatorului prevazute in acordul cadru atasat la anuntul licitatiei.

Potrivit anuntului, ofertele firmelor interesate de acest contract sunt asteptate pana pe data de 18 octombrie, ora 15.00, urmand sa fie evaluate din punct de vedere tehnic si financiar pana pe data de 31 decembrie, ora 15.00. Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut oferit de operatorii interesati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.