S-a stins din viata fosta presedinta a Colegiului Farmacistilor Vaslui

0
2632

Farmacistii din Barlad si din intreg judetul sunt in doliu de ieri, 8 octombrie, dupa ce unul dintre colegii lor s-a stins din viata. Este vorba despre Ana Sarbu (65 ani), cea care o viata intreaga a fost farmacista pentru a-si putea ajuta semenii, dar totodata, s-a dedicat si culturii locale, ocupandu-se de Galeria de Arta „N. N. Tonitza” Barlad. De mai mult timp suferea de o boala necrutatoare, respectiv cancer la stomac, motiv pentru care a avut nevoie de spitalizare in repetate randuri, atat la Barlad cat si la clinici din Bucuresti. Chiar zilele trecute a fost externata de la sectia de Oncologie a Spitalului de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad, presimtind probabil ca i se apropie sfarsitul. Din nefericire, farmacista care nu a avut copii si care locuia singura a fost gasita, ieri dimineata, fara suflare in propria locuinta de femeia care venea zilnic la ea pentru a o ajuta.

A fost foarte apreciata si indragita de colegii de breasla, dovada fiind faptul ca a fost aleasa presedintele Colegiului Farmacistilor Vaslui timp de 12 ani, mai exact pana in urma cu patru ani, cand a decis sa se retraga din viata publica. A fost casatorita cu regretatul doctor Constantin Teodorescu, decedat in noaptea de 17 august 2011, la varsta de 71 de ani. Din anul 1994, de cand a infiintat Fundatia Culturala „Dr. Constantin Teodorescu”, si pana cand a murit, medicul a fost presedintele Asociatiei, ulterior functia fiind preluata de sotia sa.

Trupul neinsufletit a fost depus in capela Bisericii „Sfantul Ioan”, inmormantarea urmand sa aiba loc joi, 10 octombrie. Aceasta va fi inhumata in Cimitirul „Eternitatea” Barlad, ora nefiind stabilita inca. Cel care se ocupa de toate demersurile este farmacistul Stefan Constantinciu, un apropiat al acesteia.

„Ana Sarbu a fost omul cel mai generos pe care l-am cunoscut. I-a sustinut pe cei aflati in nevoie pana la ultima resursa. Un suflet de copil, care a iubit Barladul si pe barladeni mai mult decat pe sine. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!”, spune Constantinciu despre cea care a fost Ana Sarbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.