Politisti olandezi in actiune, la Barlad

0
1339

• La inceputul acestei saptamani, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Iasi au efectuat un numar de 6 perchezitii domiciliare pe raza municipiilor Iasi, Piatra Neamt si Barlad, intr-o cauza vizand destructurarea unei grup infractional organizat, specializat in comiterea infractiunii de trafic de persoane. Actiunea a fost condusa de politistii olandezi, care se afla pe urmele unei grupari de proxeneti care ar fi obligat sa se prostitueze, in Olanda, nu mai putin de 17 tinere romance si moldovence. In urma actiunii, un barladean se afla in prezent retinut in Olanda.

“Activitatile au fost integrate actiunii comune executate in parteneriat cu autoritatile judiciare competente din Olanda, respectiv Oost Nederland Politie Enschede, in executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de ancheta, in baza caruia au fost efectuate simultan mai multe activitati procedurale in cadrul operatiunii «Schipbeek»„, a anuntat DIICOT.
Politistii olandezi erau pe urmele unui grup infractional organizat, constituit incepand cu anul 2015, format din trei cetateni romani si alti trei cetateni olandezi, care au actionat in mod coordonat, in ceea ce priveste recrutarea mai multor tinere, in vederea exploatarii sexuale a acestora pe relatia Romania-Olanda, precum si al obtinerii unor foloase materiale substantiale din activitatile de prostitutie desfasurate de acestea. “In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a retinut faptul ca, in aceasta perioada gruparea infractionala a reusit sa recruteze peste 8 tinere romance si alte 9 tinere, cetateni ai Republicii Moldova, care au fost obligate sa practice prostitutia, prin folosirea de violente, amenintari si santaj, in bordeluri clandestine care functionau in locuintele inchiriate de catre membrii gruparii. Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare au fost identificate si ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, telefoane mobile, suma de 5.880 euro si alte inscrisuri. Suportul financiar si logistic a fost asigurat de catre Eurojust. La actiunea din Romania a participat un ofiter de politie olandez din cadrul Oost Nederland Politie Enschede, iar trei ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Iasi – S.C.T.P. s-au deplasat in Olanda pentru acordarea de suport operativ in vederea realizarii actiunii”, se mai arata in comunicatul DIICOT.
Doi suspecti, cetateni romani, dintre care un barladean, au fost retinuti in Olanda si Belgia, iar autoritatile olandeze efectueaza in continuare cercetari pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de migranti, angajare ilegala, spalare de bani, amenintare, vatamare corporala, viol si lipsire de libertate intentionata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.