Parolistul Dragos Tudorache, de vorba cu vasluienii

0
719

Sambata, europarlamentarul Plus Dragos Tudorache a stat de vorba cu vasluienii, in cadrul unui eveniment informal de tipul intrebari si raspunsuri. Au participat la intalnirea cu alesul european membri si simpatizanti Plus, dar si membri ai altor partide sau neafiliati, atrasi de posibilitatea de a intra in dialog nemijlocit cu un parlamentar european.

Un vasluian parolist – asta a demonstrat ca este Dragos Tudorache, eurodeputat din partea Plus, fost ministru de Interne in Guvernul Ciolos. Sambata, in sala de conferinte a Centrului de Resurse pentru Afaceri, Tudorache a sustinut o sesiune de Q&A (intrebari si raspunsuri) pe teme de politica europeana, nationala si administratie, dar nu numai, el incurajand publicul sa atace si alte teme.
Inainte de asta insa, Dragos Tudorache a vorbit despre rolul echipei de europarlamentari USR si Plus, aflati in alianta care isi propune ca, din 2020, sa guverneze tara. Astfel, europarlamentarii celor doua formatiuni aliate au preluat, deja, in Parlamentul European roluri importante, care gestioneaza dosare importante pentru Vaslui, care se vor materializa prin directionarea de fonduri in plan local. Am facut o promisiune inainte de alegeri; pentru mine, Vasluiul reprezinta un loc special, in care voi veni cat de des voi putea, si voi incerca sa ajut orasul si judetul, a subliniat Dragos Tudorache.
Cat despre intrarea, in orizontul 2020, la guvernare, alaturi de USR si, posibil, alaturi de liberali, in urma unei negocieri, Dragos Tudorache crede ca este nevoie de o minune. Ce ati facut voi pe 26 mai (la alegerile europarlamentare, n.r.) a fost o minune. Ati dat acestei aliante doua milioane de voturi. Dar nu este suficient. Pentru a intra la guvernare in 2020, perspectiva care ne va oferi in mod real sansa de a guverna tara nu patru, ci opt ani, avand in vedere calendarul alegerilor viitoare, avem nevoie de patru milioane de voturi si de implicarea voastra directa, in calitate de candidati, a mai spus Dragos Tudorache, care a intodus in discutie si un diferentiator.
Toate partidele isi doresc sa guverneze bine, insa intrebarea importanta este: Ce putem noi face si altii nu? Diferenta vine din cum, nu din ce. Cum putem noi construi spitale, cum putem noi construi drumuri, cum putem noi construi scoli? Deloc neasteptat, raspunsuri la aceste intrebari au venit inclusiv din partea publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.