Municipalitatea barladeana si-a premiat olimpicii cu 34.600 lei

0
918

• Pentru al patrulea an consecutiv, elevii din Barlad care s-au remarcat la olimpiadele nationale din anul scolar 2018-2019 au fost rasplatiti cu premii in bani. Ceremonia festiva a avut loc ieri, in total fiind oferite 50 de premii si mentiuni, in cuantum total de 34.600 lei.

Cea de-a patra editie a „Galei Olimpicilor Barladeni” a fost organizata pe 9 octombrie, in sala mare a Cinematografului „Victoria” din localitate. Ca si in anii 2016, 2017 si 2018, municipalitatea barladeana si-a propus sa ii rasplateasca pe elevii si liceenii care s-au remarcat la olimpiadele nationale din cursul anului scolar 2018-2019. In total, pentru cei care au urcat pe podium (locurile I, II si III) si care au obtinut mentiuni s-au alocat de la bugetul local nu mai putin de 34.600 de lei. Astfel, cei 12 elevi care au obtinut premiul I au fost rasplatiti cu cate 1.000 de lei, cei sase elevi distinsi cu premiul II au primit cate 800 de lei, cei patru cu premiul III – 600 de lei si cei 26 de elevi cu mentiuni – 400 de lei. De asemenea, o echipa si un echipaj care au luat premiul I au fost rasplatite cu suma de 3.000, respectiv 2.000 de lei. Premierea a fost facuta de primarul Dumitru Boros, viceprimarita Roxana Miron-Feraru, dar si de o parte dintre consilierii locali prezenti la eveniment.

Primii chemati pe scena au fost elevii care au luat mentiuni la olimpiadele scolare nationale. Este vorba despre elevii: Andrada Bercea (olimpiada de Biologie, Scoala „Iorgu Radu”), Alexandra Drestaru (Religie, Scoala „Iorgu Radu”), Andrei Solca (Chimie, Scoala „Iorgu Radu”), Madi Lupu (olimpiada de Neogreaca, Scoala „Episcop Iacov Antonovici”), Antonia Zavate si Andu-Florin Munteanu (olimpiada interdisciplinara Stiintele Pamantului, Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”), Georgiana Hutuleac (Religie, Colegiul „Codreanu”), Andreea Stratulat (Limba Engleza, Colegiul „Codreanu”), Andreea Lazanu (Religie, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”), Cristian-Teodor Stan (olimpiada de Turism si Alimentatie, Liceul „Mihai Eminescu”), Elena-Bianca Manoliu si Malina-Florina Rusu (olimpiada de Pedagogie-psihologie, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”).

Tot de acelasi cuantum au beneficiat si elevii: Elena Susnea, Miruna-Ruxandra Gimbuta, Tudor Pascaru si Stefan Mihai (Geografie, Colegiul „Codreanu”), Alexandru Vatamanu, Daniela Chiriac si Stefan Chiriac (olimpiada de Astronomie si Astrofizica, Colegiul „Codreanu”), Simona Blioju (olimpiada de Industrie textila si pielarie, Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”), Roxana-Elena Tudosi (olimpiada de Turism si Alimentatie, Liceul Tehnologic „Petru Rares„), Simona-Daniela Grigorita (Limba Latina, Liceul „Mihai Eminescu”), Bianca-Mariana Tarziman (Educatie pentru sanatate, Scoala „George Tutoveanu”), Alexandru Iordache (olimpiada de Tehnologia Informatiei, Liceul „Mihai Eminescu”), Cozmin Croitoru (olimpiada de Fizica, Colegiul „Codreanu”), Tudor Pagu (olimpiada de Informatica, Colegiul „Codreanu”) si Tudor Micu (olimpiada de Tehnologie a Informatiei – sectiunea C, Colegiul „Codreanu”).

Urmatorii premiati de municipalitate au fost cei care au luat premiul III la olimpiadele nationale. Este vorba despre Maria Mircea (olimpiada de Mestesuguri Traditionale, Scoala „George Tutoveanu”), Daniela Causean (olimpiada de Limba rusa, Colegiul „Codreanu”), Marina Andrei (olimpiada de Mestesuguri Traditionale, Scoala „Stroe S. Belloescu”) si Alexandra Vama (atletism, Liceul Pedagogic).

Au urmat cei sase elevi distinsi cu premiul II. Este vorba despre Andrei-Valentin Pintilii (olimpiada de Geografie, Scoala „Episcop Iacov Antonovici”), Mara Cotaie (olimpiada de Geografie, Colegiul „Codreanu”), Ioana Huzuna (Made for Europe, Liceul „Alexandru Ioan Cuza”), Alice Beatrice Giusca (olimpiada de Pedagogie-psihologie, Liceul Pedagogic), Bianca-Teodora Balan si Ilinca Balan (gimnastica artistica, Scoala „Manolache Costache Epureanu”).

Festivitatea s-a incheiat cu premierea celor mai buni elevi din tara, care s-au remarcat la fazele nationale ale olimpiadelor luand premiul I. Este vorba despre elevii Lucian Albu (olimpiada de Interpretare instrumentala – flaut, Scoala de Arte „N. N. Tonitza”), Robert Romeo Nicoara (olimpiada de Pedagogie-psihologie, Liceul Pedagogic), Madalina Mihaela Lifu (olimpiada de Industrie textila si pielarie, Liceul „Petru Rares„), Dragos Puscasu (Matematica, Colegiul „Codreanu”), Raul Vrabie (atletism, Liceul Pedagogic), Beatrice Irimescu, Maria-Anastasia Dumitrasc, Andra-Crina Donose, Florina Trica, Ana-Maria Necula, Ariana-Stefania Olaru si Anastasia-Teodora Balaur gimnastica artistica, Scoala „Manolache Costache Epureanu”). Echipajul format din elevii Stefan Enache, Larisa-Ioana Oprea si Maria Magdalena Rusu (olimpiada animatorilor, Liceul Pedagogic) a primit 2.000 lei, in timp ce echipa de rugby mixt a Liceului Pedagogic a fost rasplatita cu suma de 3.000 lei.

Trebuie spus ca, in cateva cazuri, unde cei premiati sunt deja studenti si nu au putut veni, pe scena au urcat parintii lor pentru a primi diploma, plicul cu bani si floarea oferite de edili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.