Medicii sefi de la Spitalul Judetean Vaslui, la examen!

0
787

• Spitalul Judetean de Urgenta organizeaza concurs pentru ocuparea celor 23 de posturi de medici sefi ai sectiilor si serviciilor din cadrul celei mai mari unitati spitalicesti vasluiene, procedura normala dupa finalizarea mandatelor de trei ani ale actualilor ocupanti ale acestor functii. Concurenta se anunta a fi una acerba, dat fiind ca salariile medicilor sefi sunt mai mult decat atractive, in unele cazuri si de peste 30 de mii de lei lunar, iar conditiile de participare la concurs sunt accesibile multora dintre medicii care profeseaza in prezent la SJU.

Vineri, 4 octombrie, in ziarul de specialitate “Viata medicala” a fost publicat anuntul de concurs pentru ocuparea functiilor de medici sefi pentru cele 23 de sectii si servicii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui. Sunt scoase la concurs, in urma finalizarii mandatelor de trei ani ale actualilor ocupanti a acestor functii, posturile de medici sefi ai sectiilor Chirurgie generala, Obstretica – ginecologie, Ortopedie – traumatologie, ORL, Neonatologie, ATI, Neurologie, Medicina interna, Cardiologie, Boli Infectioase, Psihiatrie, Pneumologie, Pediatrie si cel al Serviciului UPU – SMURD. De asemenea, se cauta noii sefi ai laboratoarelor de Analize medicale, Bacteriologie BK, Radiologie si imagistica medicala, si a celui de Recuperare medicina fizica si balneologie, dar si a Serviciului de anatomie Patologica, a Serviciului judetean de Medicina legala, precum si a Centrelor de Sanatate Mintala copii si adulti. Inscrierile la concurs se pot face in termen de 15 zile de la publicarea anuntului in ziarul “Viata Medicala”, respectiv pana pe 19 octombrie. Concursul propriu-zis, constand intr-un interviu de sustinere a proiectului de management, o proba scrisa si o proba clinica sau practica, urmeaza a fi organizat in maxim 90 de zile de la publicarea anuntului. Conditiile de participare la concurs permit multora dintre actualii medici primari sau specialisti care activeaza in cadrul SJU, dar si din alte unitati spitalicesti, sa participe, fiind obligatorie doar o vechime de cel putin 5 ani in specialitatea respectiva, cu exceptia functiei de medic sef UPU, unde la concurs se pot prezenta medici cu specialitatea Medicina de urgenta cu o experienta minima de minim 3 ani de lucru fara intrerupere in cadrul unei UPU. Nu pot participa la concurs medicii care au pierdut dreptul de practica medicala ca urmare a neprofesarii profesiei timp de 5 ani, decat dupa redobandirea acestui drept, persoanele sanctionate in ultimii 2 ani de catre unitatile la care au fost angajate, ori de catre Colegiul Medicilor, sau medicii care au implinit deja varsta standard de pensionare prevazuta de lege.

In mod normal, la acest concurs ar trebui sa existe o concurenta acerba, dat fiind faptul ca, pe langa prestigiul dat de pozitia ocupata in cadrul unitatii spitalicesti, salariile de baza ale medicilor sefi din cadrul SJU Vaslui sunt in general peste 15.000 lei lunar si pot ajunge pana la 21.000 lei/luna, la care se adauga importante sporuri, ce pot depasi chiar jumatate din salariul de baza, fata de, sa spunem, cele ale unui medic primar, ce pot ajunge la un maxim in jur de de 16.000 lei/lunar. Insa, pe de alta parte, si responsabilitatile unui sef de sectie sunt mult mai mari decat ale medicilor din subordine, acesta raspunzand de buna desfasurare a activitatii din sectia, serviciul sau centrul pe care il conduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.