Inca o investitie cu fonduri europene la Barlad: extinderea si dotarea ambulatoriului spitalului!

0
1190

• In urmatorii ani, Ambulatoriul integrat spitalului barladean va fi extins, in sensul ca va fi construit un nou corp de cladire, dupa care va fi dotat cu tot ce trebuie pentru a functiona in conditii optime. Investitia se ridica la peste 14,2 milioane de lei si va fi finantata cu fonduri UE.

La sedinta extraordinara de marti, 15 octombrie, consilierii barladeni vor trebui sa se pronunte, printre altele, si asupra unui proiect de hotarare ce vizeaza aprobarea proiectului „Extinderea si dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad” si a cheltuielilor legate de proiect. Investitia presupune realizarea urmatoarelor lucrari principale: constructia unei noi cladiri (demisol, parter si etaj); asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati in cladire prin constructia si dotarea rampelor speciale de acces; dotarea ambulatoriului cu echipamentele moderne necesare indeplinirii activitatii medicale si amenajarea acestuia la un nivel corespunzator; realizarea finisajelor interioare cu materiale ce indeplinesc exigentele de igiena si sanitare specifice pentru desfasurarea activitatii medicale in bune conditii; realizarea cailor de acces auto si pietonale; realizarea racordului la reteaua locala de alimentare cu apa; realizarea instalatiilor electrice, termice si sanitare; dimensionarea spatiilor vitrate, pentru asigurarea ventilarii si iluminatului natural; aplicarea prevederilor obligatorii pentru obtinerea autorizatiei sanitare de functionare si a autorizatiei pentru securitatea la incendiu; amenajarea partiala a terenului; etc.

Proiectul a fost deja admis dupa verificarea administrativa si a eligibilitatii si va intra in etapa precontractuala, adica urmeaza sa se semneze contractul de finantare in scurt timp. Obiectivul de investitii va fi realizat cu fonduri UE in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare si sociale, Prioritatea de investitii 8.1 – Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitati, Obiectivul specific 8.1 – Cresterea accesibilitatii serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar, in special pentru zonele sarace si izolate, Operatiunea A – Ambulatorii.

Valoarea totala a proiectului se ridica la 14.264.542,39 lei cu TVA, din care suma de 10.686.515,12 lei reprezinta valoarea eligibila, iar suma de 3.578.027,27 lei – valoarea neeligibila. Daca cei 21 de consilieri barladeni vor fi de acord cu proiectul de hotarare, unul dintre articole prevede ca se aproba contributia proprie a municipalitatii, in procent de 2% din valoarea eligibila a proiectului, in cuantum de 213.730,31 lei, reprezentand cofinantarea investitiei.

Noua cladire va avea o suprafata construita de 709 metri patrati, o suprafata construita desfasurata de 1.939 metri patrati, va fi construita pe trei nivele (demisol, parter si etaj) si va avea 11 locuri de parcare. Obiectivul general al proiectului este revitalizarea infrastructurii sanitare a Barladului si cresterea accesibilitatii serviciilor de sanatate si de ingrijire medicala primara a persoanelor sarace si a celor din zonele cu acces redus, prin construirea unui Ambulatoriu, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii vietii populatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.