Gimnasta Amalia Puflea, trei titluri nationale din cinci posibile!

0
1315

• Gimnasta Amalia Puflea, din Barlad, este noua campioana nationala a categoriei Junioare II, nivel 4 la individual compus, dar si la paralele si sol. Iar la sarituri si barna a obtinut medalia de argint, respectiv de bronz. La randul sau, Beatrice Irimescu a cucerit titlul national la paralele si medalia de argint la sol.

Antrenorii de gimnastica Ana Maria si Liviu Iordache din cadrul Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad au, din nou, toate motivele sa fie mandri, intrucat elevele antrenate de ei au obtinut rezultate excelente la Campionatul National Individual de gimnastica artistica feminina al Junioarelor III, II si I, desfasurat intre 18-20 octombrie, la Ploiesti. Concret, Amalia Puflea (categoria Junioare II, Nivel 4 – 12 ani), legitimata la CSS Barlad, dar inclusa de un an in lotul Romaniei ce se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor Deva, a terminat concursul cu salba plina de medalii. Viitoarea speranta a gimnasticii barladene a reusit sa obtina trei titluri nationale din cinci posibile (individual compus, paralele si sol), in timp ce la sarituri a obtinut medalia de argint, iar la barna – medalia de bronz.
Si Beatrice Irimescu (categoria Junioare III, Nivel 2 – 10 ani) a facut un concurs excelent, reusind ca, la final, sa adune doua medalii. Mai exact o medalie de aur si titlul de campioana nationala la paralele si o medalie de argint la sol. De asemenea, la sarituri s-a clasat pe locul VI, iar la individual compus – pe locul VIII. Nu in ultimul rand, si celelalte doua gimnaste care au reprezentat CSS Barlad la campionat, in speta Andra Donose si Amalia Balan (categoria Junioare III, Nivel 2 – 10 ani), s-au clasat printre primele sportive, insa nu au urcat pe podium. Amalia Balan a terminat pe locul VI la barna, in timp ce Andra Donose a terminat pe locul V la barna si pe locul VI la individual compus si la sol. Toate cele trei sportive care se pregatesc la Barlad fac parte din proiectul national „Tara, tara, vrem campioane!”, initiat in 2014, ce este sponsorizat de OMV Petrom si este coordonat de marii antrenori Octavian Bellu si Mariana Bitang, care au condus multi ani lotul national de gimnastica.
De mentionat ca la acest campionat au participat aproape o suta de micute gimnaste legitimate la cluburile CSM Arad, CSS Barlad, CS Petrolul Ploiesti, CSA Steaua Bucuresti, CSS 1 Constanta, CSS Sibiu, CS Farul Constanta, CSS Viitorul Cluj, LPS Cetate Deva, CS Dinamo Bucuresti, CSM Onesti, SCM Bacau si CSS Focsani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.