CS Sulsa Vaslui a adus 6 medalii Romaniei, la Europeanul de taekwon-do ITF

0
653

• Cu trei sportivi inclusi in lotul national, Clubul Sportiv Sulsa Vaslui a fost prezent la Campionatul European de taekwon-do ITF de la Sarajevo, Bosnia Hertegovina. Cei trei sunt seniorii Alexandru Filip si Stefan Toma si juniorul Rares Mocanu, care a adus Romaniei trei medalii, una de argint si doua de bronz.

Performerul clubului, coordonat de Marius Ionicescu, antrenor federal si vicepresedinte al Federatiei Romane de Taekwon-do ITF, a fost Rares Mocanu. Sportivul a adus Romaniei trei medalii, din care una de argint la spargeri forta si doua de bronz la tehnici speciale si tull, toate cu echipa masculina de juniori.

Alexandru Filip a devenit campion european cu echipa de seniori la tehnici speciale. Stefan Toma a castigat aurul cu echipa Romaniei la spargeri forta si medaliat cu bronz la tull, pe echipe.

„Lotul national al Romaniei a avut o prestanta de exceptie. Dupa numarul de medalii, Romania a fost pe locul 3 in Europa, iar echipa de seniori a fost declarata cea mai buna, atat la masculin, cat si la feminin. Ma bucur ca din lotul de seniori fac parte si sportivii nostri, Stefan Toma si Alexandru Filip. Insa, performerul nostru este Rares Mocanu, cu trei medalii, la juniori”, a declarat Eleodor Gheorghian, vicepresedinte Sulsa Vaslui.

Marius Ionicescu, presedintele Sulsa Vaslui, a precizat ca Romania a fost la o medalie de aur de locul secund in clasamentul pe natiuni. „Eram pregatiti sa luptam pentru primul loc, fiindca avem un lot foarte bun, care a muncit mult pentru aceste rezultate. Pentru Romania, locul 3 in Europa inseamna mult si suntem un exemplu pozitiv pentru lumea taekwon-do-ului”, a completat Marius Ionicescu.

Prezenta la Campionatul European a celor trei sportivi, alaturi de antrenorul Marius Ionicescu, se datoreaza unei finantari nerambursabile de la Consiliul Judetean Vaslui.

Proiectul a vizat doua activitati. Prima a constat in participarea la stagiul de pregatire cu lotul national a celor patru vasluieni la Baia Mare, iar cea de-a doua activitate a reprezentat prezenta la Europeanul de la Sarajevo.

„Consider ca a fost o participare extraordinara, iar faptul ca am ajuns la aceste rezultate se datoreaza si Consiliului Judetean, care ne-a sustinut pentru implementarea proiectului si ne-a ajutat sa ajungem cu acesti sportivi la Campionatul European, stiut fiind faptul ca nu avem conditii financiare dintre cele mai bune, pentru a ajunge la o asemenea competitie. Costurile proiectului au fost de aproximativ 17.000 lei, din care cheltuieli eligibile din fondurile CJ au fost de peste 15.000 lei, bani care ne-au fost de folos pentru obtinerea acestor rezultate foarte bune”, a conchis Eleodor Gheorghian, vicepresedintele Sulsa Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.