Cine va realiza spatiul pentru recreerea tutovenilor?

0
952

• Dupa ce, in vara, s-a terminat asfaltarea a 22 de drumuri din comuna Tutova, iar luna trecuta au inceput lucrarile de executie a celor trei centre sociale din comuna, acum, administratia locala vrea sa dea drumul unei noi investitii finantate tot cu fonduri europene. Este vorba despre infiintarea unui parc public de recreere destinat deopotriva copiilor, adultilor si varstinilor, obiectivul de investitii avand o valoare de aproape 500.000 lei fara TVA.

Comuna Tutova continua sa se dezvolte si sa asigure locuitorilor din localitatile componente conditii de trai din ce in ce mai bune. In vara, s-a finalizat asfaltarea a 22 de drumuri din satele Tutova, Badeana, Crivesti, Ciotolom si Vizureni, iar in septembrie a inceput executia proiectului „Infiintare centre sociale (centru de zi, cantina sociala si unitate de ingrijire la domiciliu) in comuna Tutova”, ambele investitii fiind finantate cu fonduri europene. Acum, edilii comunei vor sa mai implementeze un proiect, finantat tot cu bani europeni.

Astfel, pe data de 9 octombrie, Primaria Tutova a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind contractul „Executie lucrari pentru investitia «Infiintare, amenajare spatiu public de recreere», comuna Tutova, judetul Vaslui”, in valoare de 473.041,73 lei fara TVA (562.919,66 lei cu TVA). Finantarea este asigurata atat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR), cat si de la bugetul local. Potrivit anuntului, ofertele firmelor interesate de aceasta investitie sunt asteptate pana pe data de 22 octombrie, ora 15.00, urmand sa fie evaluate din punct de vedere tehnic si financiar pana pe data de 22 noiembrie, ora 15.00. Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut oferit de operatorii interesati. Odata ce va fi desemnat un castigator si va fi semnat contractul, lucrarile vor fi executate in decurs de trei luni.

„Proiectul propune amenajarea unui spatiu public de recreere pe un teren aflat in proprietatea primariei, zona care include si noua biserica din localitate. Suprafata de teren supusa investitiei – 11.229 mp; suprafata alei si platforma – 1.333 mp; suprafata spatii verzi – 9.896 mp. Pentru zona de socializare se propun trei locuri special amenajate, pentru copii, adolescenti si varstnici. Zona copiilor ocupa o suprafata desfasurata de 144 mp (dimensiuni 12 x 12 mp), acoperita cu un strat «antilovire» din covor cauciucat de tip tartan, avand un strat suport din beton slab armat de 10 cm, cu borduri cauciucate. Pe acest teren se vor amplasa dotari specifice zonei de joaca pentru copii. Zona destinata adolescentilor va avea o suprafata de 81 mp (dimensiuni 9 x 9 mp), ea fiind o platforma de beton slab armata pe care se vor amplasa dotari specifice. Zona adultilor/varstnicilor va avea o suprafata de 81mp, pe care sunt propuse patru mese cu scaune pentru jocul de sah / table / carti si banci pentru relaxare si odihna. Amenajarea parcului prevede amplasarea unei cismele cu apa potabila, racordata la reteaua de apa potabila a localitatii, un wc ecologic si o cabina pentru paznicul ce va putea supraveghea zona in permanenta. Se vor planta copaci, monta banci din lemn, cosuri de gunoi si 18 stalpi de iluminat cu led. Separat de cele trei zone, se vor amenaja alei pietonale cu o zona de intersectie, unde este propusa o platforma betonata destinata evenimentelor culturale, educative, religioase, recreative, etc.” se arata la rubrica descrierea achizitiei publice din anuntul de licitatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.