Cel mai batran traficant de droguri vasluian, condamnat la inchisoare

0
763

• Judecatorii Tribunalului Vaslui au dat solutia in cazul patronilor-traficanti din Vaslui, al caror magazin din zona Ana Ipatescu ajunsese principalul punct de desfacere a drogurilor din zona. Ambii au primit cate 3 ani de inchisoare, cu diferenta ca Iuliana Bosnea, fiica, beneficiaza de suspendarea executarii pedepsei, in timp ce tatal, Stelica, in varsta de 62 de ani, o va executa in regim de detentie.

In februarie anul trecut, Iuliana si Stelica Bosnea, tata si fiica, patronii unui magazin din zona Ana Ipatescu, au fost ridicati de politisti sub acuzatiile de introducere in tara de droguri de risc si trafic de droguri de risc. Politistii aveau informatii precum ca magazia magazinului ar fi fost unul dintre punctele de vanzare a drogurilor din zona respectiva. La perchezitiile efectuate la magazinul si domiciliul celor doi au fost descoperite peste 200 de grame de droguri sub forma de seminte, muguri si rezina de canabis. Din cate se pare, cel care a initiat afacerea a fost Stelica Bosnea, cel care, in vara lui 2016, pe cand era in excursie in Spania, ar fi procurat si i-a trimis fiicei sale un colet care continea o cantitate de aproximativ 1-2 kg de substanta vegetala de culoare verde, respectiv muguri de cannabis. La randul ei, Iuliana Bosnea a inceput sa caute diferiti consumatori pe raza municipiului Vaslui, unul dintre acestia fiind Sergiu Gabriel Stirbu (poreclit Sega), care, ulterior, a inceput sa distribuie drogurile cumparate de la familia Bosnea. Respectivul a fost dibuit de politisti si, a doua zile dupa arestarea lui Sega, a venit randul lui Stelica si al Iulianei Bosnea sa fie ridicati, retinuti si, ulterior, dusi in fata judecatorilor Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventiva, propunere care a fost aprobata.

Procesul care a urmat a durat mai bine de un an, fiind audiati mai multi martori, unii dintre ei membri ai altor retele de traficanti de droguri care operau pe raza municipiului Vaslui si care, la nevoie, se mai aprovizionau de la magazinul lui Bosnea. In sfarsit, zilele trecute, Tribunalul Vaslui a pronuntat o prima sentinta in acest dosar, achitandu-i pe cei doi de acuzatia de introducere in tara de droguri de risc. Acuzatii nu au scapat insa si de cealalta acuzatie, de trafic de droguri de risc, ambii fiind condamnati la cate 3 ani de inchisoare, cu mentiunea ca daca Bosnea – tatal va executa aceasta pedeapsa in regim de detentie, Iuliana – fiica, a beneficiat de suspendarea executarii pedepsei, judecatorii stabilind un termen de supraveghere de 4 ani. In plus, Iuliana Bosnea va trebui sa presteze 90 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii, la Goscom SA ori la DGASPC Vaslui, trebuind sa urmeze si un curs de pregatire scolara ori de calificare profesionala organizat de AJOFM Vaslui. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata la instanta superioara, Curtea de Apel Iasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.