Barladul, prezent cu patru gimnaste la Campionatul National

0
2050

• Patru gimnaste cu varste cuprinse intre 10 – 12 ani, toate legitimate la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad, vor participa in acest week-end la Campionatul National Individual de gimnastica artistica feminina al Junioarelor III, II si I, desfasurat la Ploiesti. Una dintre ele face parte din lotul national ce se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor Deva.

In aceste zile, cateva dintre gimnastele de la CSS Barlad ne vor da emotii intrucat participa la Campionatul National Individual de gimnastica artistica feminina al Junioarelor III, II si I. Concursul se desfasoara in sala Olimpia din Ploiesti intre 18-20 octombrie, la start fiind aliniate aproape o suta de sportive din intreaga tara. Barladul va fi reprezentat de patru gimnaste, in speta Andra Donose, Beatrice Irimescu si Amalia Balan (categoria Junioare III, Nivel 2 – 10 ani) si Amalia Puflea (Junioare II, Nivel 4 – 12 ani). Primele trei sunt pregatite de antrenorii Ana Maria si Liviu Iordache, in timp ce a patra este inclusa in lotul Romaniei ce se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor Deva.

Asa cum a fost stabilit de zile bune programul, prima zi este dedicata antrenamentelor de acomodare, iar celelalte doua concursului propriu-zis. Barladencele vor concura impotriva celor mai bune gimnaste din intreaga tara, atat la individual compus cat si pe aparate (barna, sol, sarituri si bara). La competitie vor participa aproape o suta de micute gimnaste legitimate la cluburile CSM Arad, CSS Barlad, CS Petrolul Ploiesti, CSA Steaua Bucuresti, CSS 1 Constanta, CSS Sibiu, CS Farul Constanta, CSS Viitorul Cluj, LPS Cetate Deva, CS Dinamo Bucuresti, CSM Onesti, SCM Bacau si CSS Focsani.

Trebuie spus ca Amalia Puflea, in prezent inclusa in categoria de varsta Junioare II, Nivel 4 (12 ani), si-a inceput cariera de gimnasta la CSS Barlad, sub coordonarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache, unde s-a pregatit mai multi ani. In tot acest timp, a cucerit zeci de medalii la diverse competitii interne, inclusiv numeroase titluri pe echipe, la individual compus si pe aparate la campionatele nationale. Iar din octombrie 2018, gimnasta face parte din Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor (CNOPJ), respectiv din lotul national de junioare ce se pregateste la Deva, judetul Hunedoara. De atunci, a cucerit cateva medalii si la diverse competitii internationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.