ACTIUNI PREMERGATOARE ZILEI ARMATEI ROMANIEI – 25 OCTOMBRIE 2019

0
639

Alaturi de alte zile cu semnificatii majore si cu incarcatura emotionala aparte, se inscrie si cea de 25 Octombrie, ziua in care, cu 75 de ani in urma, ostirea romana, dupa lupte grele si sacrificii dureroase, punea la locurile lor firesti pietrele de hotar pe frontiera nord-vestica a tarii, aducand zorii libertatii si linistea in intreaga Transilvanie, pamant de leagan si de perpetua prezenta si aspiratie romaneasca.

Cu acest prilej, Centrul Militar Judetean Vaslui va desfasura activitati de promovare a profesiei militare in institutiile civile de invatamant, in cadrul actiunilor intitulate „Ziua Armatei Romaniei in scoli”. Activitatile au debutat in data de 17 octombrie, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, din municipiul Barlad, iar astazi vor continua la Liceul cu Program Sportiv si la Scoala Gimnaziala „Dimitrie Cantemir”, din municipiul Vaslui. Alaturi de reprezentanti ai Centrului Militar Judetean Vaslui vor fi prezenti veterani de razboi, care vor povesti scene traite in luptele la care au participat, un istoric care va reliefa importanta Zilei de 25 Octombrie, militari participanti la misiuni in teatrele de operatii sau exercitii internationale, care vor expune tipurile de misiuni pe care Armata Romana le desfasoara in teatrele de operatii, precum si unele categorii de tehnica si armament din dotare, elevi ai colegiilor militare nationale si studenti ai academiilor militare. In cadrul activitatilor, reprezentanti ai Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judetean Vaslui prezinta participantilor interesati de cariera militara si elemente care vizeaza oferta educationala a institutiilor de invatamant militare. Manifestarile isi propun sa vina in intampinarea nevoii de cunoastere a tinerei generatii printr-o activitate practica, interactiva, menita sa le valorizeze aptitudinile, preocuparile si curiozitatile legate de institutia militara.

In cinstea Zilei Armatei Romaniei, Centrul Militar Judetean Vaslui, in calitate de unitate de garnizoana in municipiul resedinta de judet, cu sprijinul autoritatilor administratiei publice locale, organizeaza si desfasoara activitati comemorative si de promovare a imaginii institutiei militare.

Astfel, in municipiul Vaslui, in ziua de 25 Octombrie 2019, ora 10.30 la „Monumentul Eroilor cazuti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial” (vis-a-vis de Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu”), se va desfasura ceremonia militara si religioasa de depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori. Ceremonialul de omagiere a eroilor Armatei Romane este organizat de Garnizoana Vaslui, cu sprijinul Primariei municipiului Vaslui si a militarilor din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixta „General Alexandru Tell” din garnizoana Barlad.

Adresam invitatia tuturor cetatenilor municipiului Vaslui sa participe la ceremonia militara si religioasa pentru a cinsti, cu smerenie, memoria ostasilor cazuti si a evoca, cu respect, sacrificiul si faptele de eroism ale militarilor romani, care si-au facut cu cinste datoria fata de tara.

• COMANDANTUL CENTRULUI MILITAR JUDETEAN VASLUI, Locotenent-colonel SILVIU-IONEL PULUC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.