A inceput si reabilitarea canalizarii pluviale de la Gara

0
841

• Dupa ce, la finele lui septembrie, au inceput lucrarile de reabilitare a retelei de canalizare pluviala de pe Bulevardul Primaverii, din Barlad, din aceasta saptamana, echipele de muncitori din cadrul Aquavas s-au mutat pe strada General Vasile Milea. Reabilitarea a fost ceruta de ani buni de catre localnici, in conditiile in care fiecare ploaie torentiala a inundat fara exceptie cele doua artere, de cele mai multe ori apa trecand de genunchi.

Din aceasta toamna, ar trebui sa spunem „Adio!” inundatiilor de la fiecare ploaie torentiala, cu care s-au obisnuit toti barladenii care locuiesc sau tranziteaza cartierul Gara, in special strazile General Vasile Milea si Primaverii. Si asta deoarece autoritatile locale si-au pus in gand sa rezolve situatia cat de curand, astfel incat, din anul 2020, sa nu mai putem vorbi de apa si noroaie pe respectivele strazi. Dupa ce, pe 23 septembrie, adica la o luna si jumatate de la alocarea fondurilor de la bugetul local, au inceput lucrarile de reabilitare a canalizarii pluviale de pe bulevardul Primaverii, iata ca, de cateva zile, echipele de muncitori au trecut la canalizarea de pe strada General Vasile Milea, o alta zona predispusa sistematic la inundatii.

Potrivit reprezentantilor primariei, ca si in cazul reabilitarii canalizarii din zona Gura Leului, fondurile necesare investitiei provin de la bugetul local iar lucrarile sunt executate de SC Aquavas SA Vaslui – Sucursala Barlad, cu utialeje performante ale unei firme din Pitesti. Proiectul de reabilitare si refacere a canalizarii de pe General Vasile Milea, inclusiv a tronsonului Statia CFR – Confectii, a fost initiat de primarul Dumitru Boros ca urmare a studiilor din teren efectuate, care au aratat incapacitatea actualei canalizari de a mai prelua apele pluviale. Aceea?i problema a fost constatata si pe segmentul Gura Leului – Statia CFR.

„Lucrari de acest fel, dar mai ales cu utilaje de ultima generatie, nu s-a efectuat niciodata pe tronsoanele pe care lucram acum, in special pe General Vasile Milea, unde, spre deosebire de segmentul Gura Leului, se vor face interventii si reparatii pe o lungime de peste 1.500 de metri liniari. Prima etapa a avut loc in primavara acestui an, iar acum este a doua. Actuala canalizare este in imposibilitatea de a mai prelua cantitatea de apa care se aduna din intreaga zona sud-estica a orasului, in special dinspre cartierul Complex Scolar. Odata finalizata lucrarea, speram sa rezolvam aceasta problema a zonei, care, intr-adevar, nu mai suporta amanare”, a declarat primarul Dumitru Boros.
Lucrarea de reabilitare a canalizarii pluviale de pe strada General Vasile Milea presupune decolmatarea, reabilitarea si refacerea canalelor colectoare, acolo unde se gasesc tronsoane prabusite, precum si decolmatarea Bazinului de retentie nr. 2. Conform deviziului general si documentatiei intocmite de SC Aquavas SA Vaslui – Sucursala Barlad, valoarea investitiei este de circa 410.000 lei cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.