2018-2019, cel mai prolific an din istorie pentru gimnastele CSS Barlad

0
1378

• Micutele gimnaste legitimate la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad au obtinut la competitile de profil din cursul anului scolar 2018-2019 cele mai bune rezultate din istoria Clubului, infiintat in urma cu 43 de ani. Nu mai putin de 28 de medalii de aur, 27 de argint si 16 de bronz au imbogatit palmaresul clubului barladean in urma concursurilor nationale si alte 6 de aur, 3 de argint si una de bronz in urma celor internationale.

Inca de la infiintarea, pe 1 septembrie 1975, a CSS Barlad, sportivele sectiei de gimnastica au reusit sa se impuna la campionatele si concursurile nationale si internationale la care au participat, cucerind numeroase medalii. Insa, potrivit antrenorilor de gimnastica (Ana Maria Iordache, Liviu Iordache, Sebastian Panaite, George Crupenschi si Paula Bicu), anul scolar 2018-2019 a fost cel mai prolific, atat in ceea ce priveste rezultatele obtinute pe echipe, cat si in privinta celor obtinute la individual.

Astfel, anul a debutat bine pentru doua gimnaste de 14 si 16 ani, care s-au intors cu premii de la Campionatul National de Gimnastica Artistica, Individual Open si al Reprezentativelor de Club, feminin si masculin (Ploiesti, 12-14 octombrie). Concret, Daniela Trica (14 ani, junioara I), componenta a lotului ce se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva (judetul Hunedoara), dar legitimata in continuare la CSS Barlad, a cucerit medalia de aur la barna, aparat supranumit „puntea suspinelor”. La randul sau, Laura Iacob (16 ani, senioara), in prezent legitimata la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Onesti si componenta a lotului olimpic al Romaniei ce se antreneaza la Centrul National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva, a obtinut medalia de bronz in concursul pe echipe, iar in finala de la barna a cucerit argintul.

A urmat „Cupa Vrancei” (Focsani, 2-3 noiembrie), adresata gimnastelor din categoria junioare III, nivel 2 (10 ani), unde CSS Barlad s-a prezentat cu patru sportive. In urma celor doua zile de competitie, toate sportivele au revenit acasa cu medalii, atat la individual compus, cat si in finalele pe aparate (Bianca Balan – aur la individual compus si barna, bronz la paralele; Ilinca Balan – bronz la individual compus si la barna; Anastasia Balaur – aur la sol si bronz la sarituri; Ioana Balan – bronz la paralele).

Rezultate excelente au fost obtinute si la Campionatul National Individual al Junioarelor III, II si I (Deva, 15-16 noiembrie), unde Barladul a fost reprezentat de Daniela Trica (14 ani, junioara I, nivel 6), Bianca Balan, Ilinca Balan, Anastasia Balaur si Ioana Balan (10 ani, junioare III, nivel 2) si Amalia Puflea (11 ani, junioara II, nivel 3). Astfel, la categoria junioare II, nivel 3, Amalia Puflea a cucerit argintul la barna, iar la categoria junioare I, nivel 6, Daniela Trica a obtinut o medalie de argint tot la barna. Nu in ultimul rand, la categoria junioare III, nivel 2, Anastasia Balaur a reusit sa castige medalia de bronz la sarituri.

Si anul 2019 a debutat excelent pentru gimnastele de 9-10 ani, care s-au intors de la concursul „Grand Prix de Gymnastique de la Ville de Nimes” (Franta, 26 ianuarie) cu tot ce se putea la categoria de varsta la care au concurat (Benjamine): patru medalii in competitia de gimnastica si alte trei medalii la concursul de dans desfasurat imediat dupa. Concret, la concursul pe echipe, Ioana Balan, Anastasia Balaur, Ilinca Balan, Andra Donose, Bianca Balan, Beatrice Irimescu si Amalia Balan au obtinut medalia de aur. De asemenea, la individual compus, barladencele au reusit o performanta la fel de laudabila: au cucerit toate cele trei medalii posibile (Ioana Balan – aur, Beatrice Irimescu – bronz, Andra Donose – bronz).

Doua luni mai tarziu, in cadrul Cupei „Emilia Eberle” (Arad, 28-29 martie), gimnastele de 9-10 ani au cucerit noi medalii. Astfel, dintre micutele de 9 ani (junioare III, nivel 1), Florina Trica a castigat medalia de aur la individual compus, paralele, sarituri si chinga (o bara metalica asemanatoare celei de la gimnastica masculina, unde fetele au exercitiu impus si care, la campionatele nationale, este auxiliar paralelelor), in timp ce, la barna, a luat medalia de argint. Alte medalii au fost obtinute de Ariana Olaru (bronz la paralele, chinga si barna). La categoria gimnastelor de 10 ani (junioare III, nivel 2), Andra Donose, Beatrice Irimescu si Amalia Balan au luat argintul pe echipe. De asemenea, Andra Donose a cucerit argintul la individual compus, sarituri si sol, dar si bronzul la barna si paralele, in timp ce Beatrice Irimescu a revenit cu cate o medalie de argint la paralele si chinga si una de bronz la sarituri. La randul sau, Amalia Balan a obtinut bronzul la barna si sol.

Rezultate excelente au fost obtinute si la competitiile internationale. Concret, la concursul „Elek Matolay” Memorial Competition (Kisfunfélegyháza , Ungaria, 29-31 martie), unde a participat in lotul de gimnastica al Romaniei, barladeanca Amalia Puflea (junioara II, nivel 4 – 12 ani) le-a „suflat” aurul celorlalte adversare in finalele la paralele si barna, iar la sol a obtinut medalia de bronz. Tot ea a reprezentat Barladul si la Openul de gimnastica artistica „Zelena Jama” (Ljubljana, Slovenia, 6 aprilie), unde a reusit sa cucereasca medalia de aur cu echipa si pe cea de argint la concursul de individual compus.

Si la Cupa „Nadia Comaneci” la gimnastica artistica, organizata de Fundatia „Nadia Comaneci” si desfasurata in Onesti (19-20 aprilie), au fost obtinute rezultate foarte bune. Competitia s-a adresat doar sportivelor de 9-10 ani, Barladul fiind reprezentat de Beatrice Irimescu, Andra Donose, Amalia Balan, Florina Trica, Anastasia Dumitrasc, Ariana Olaru si Ana Maria Necula. In urma evolutiei din concurs, Florina Trica a cucerit medalia de aur la individual compus, la paralele si la sol si medalia de argint la sarituri, in timp ce Beatrice Irimescu a obtinut bronzul la individual compus, aurul la barna si argintul la paralele. Nu in ultimul rand, Anastasia Dumitrasc a urcat pe podium la sol, cucerind bronzul.

Si Campionatul national al cluburilor sportive scolare, desfasurat la Buzau (22-25 aprilie), a fost de bun augur pentru CSS Barlad, care a fost reprezentat de 11 gimnaste din categoriile junioare III, nivel 1 – 9 ani, junioare III, nivel 2 – 10 ani, junioare II, nivel 3 – 11 ani, junioare II, nivel 4 – 12 ani, care au totalizat 26 de medalii, dintre care noua din aur. Gimnastele de 9 ani (Florentina Trica, Ana Maria Necula, Ariana Stefania Olaru si Anastasia Dumitrasc) au obtinut aurul national cu echipa, dar au luat medalii si in finalele pe aparate (Florentina Trica – aur la sol, argint la individual compus si paralele, bronz la sarituri si barna; Anastasia Dumitrasc – bronz la sol si sarituri; Ariana Olaru – bronz la paralele). Si fetitele de 10 ani au avut o prestatie foarte buna (Andra Donose – aur la individual compus, sarituri, paralele si sol; Beatrice Irimescu – aur la sol, argint la individual compus si barna, bronz la sarituri si paralele). Si fetitele de 11 ani au contribuit la imbogatirea palmaresului clubului barladean. Concret, Ilinca Balan, Anastasia Balaur si Bianca Balan au cucerit argintul cu echipa, in timp ce Anastasia Balaur a luat bronzul la sarituri, paralele si sol, iar Bianca Balan tot bronz, insa la barna. Nu in ultimul rand, la categoria sportivelor de 12 ani, Amalia Puflea, care, din octombrie 2018, face parte din Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor Deva, dar reprezinta tot barladul in competitii, a cucerit aurul la individual compus, sarituri si paralele, respectiv argintul la barna si sol.

Rezultate excelente au fost obtinute si la Cupa „Andreea Raducan” Barlad (4-5 mai). In prima zi de concurs, au evoluat fetitele de 10 ani, la final sportivele din Barlad imbogatindu-si palmaresul cu cinci noi medalii (Beatrice Irimescu – aur la individual compus, barna si paralele; Andra Donose – bronz la individual compus si sol). In cea de-a doua zi de concurs, s-au intrecut fetitele de 9 ani, de aceasta data, barladencele „saltand” sase medalii (aur – pe echipe; Florentina Trica – argint la individual compus, paralele si sol, respectiv aur la barna si sarituri). Si la Campionatul National de Gimnastica Artistica pe echipe si individual al Junioarelor III, desfasurat la Arad (16-18 mai), au fost obtinute rezultate bune. Concret, la categoria sportivelor de 9 ani, Florentina Trica a obtinut argintul la individual compus si la paralele.

O prestatie extraordinara a avut Amalia Puflea, inclusa din nou in lotul Romaniei, si la „Gym Festival” (Festivalul de Gimnastica de la Trnava, Slovacia, 1-2 iunie), unde a cucerit doua medalii. Astfel, chiar in prima zi de concurs, la competitia pe echipe adresata celor din categoria 12-13 ani, Amalia Puflea (12 ani) a obtinut medalia de aur alaturi de o alta romanca, iar in concursul de la individual compus, sportiva a cucerit medalia de argint. Prezenta la o alta competitie internationala, respectiv „Flanders International Team Challenge” (Ghent, Belgia, 8-9 iunie), barladeanca Daniela Trica a cucerit medalia de aur impreuna cu echipa de junioare a Romaniei.

CSS Barlad a fost reprezentat foarte bine si la Cupa Petrom (Izvorani, 9 iunie), adresata bursierelor proiectului „Tara, tara, vrem campioane!”. Amalia Puflea (junioara II, nivel 4 – 12 ani) a reusit sa faca un concurs excelent, la finalul caruia a obtinut patru medalii (aur la individual compus si la sol, argint la barna si bronz la paralele).

Nu in ultimul rand, si de la Campionatul National de Gimnastica Artistica al Junioarelor II si I, pe echipe si individual (Constanta, 14 iunie), doua dintre sportivele legitimate la CSS Barlad, care sunt incluse in categoriile junioare II, nivel 4 (12 ani) si junioare I, nivel 6 (14-15 ani) s-au intors cu doua medalii extrem de importante. Concret, in concursul de la individual compus, Amalia Puflea (12 ani) a cucerit aurul, iar Daniela Trica (14 ani) a cucerit bronzul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.