12 cismele stradale din Barlad vor fi modernizate

3
2041

• Dupa ce, toamna trecuta, autoritatile locale au alocat 200.000 de lei pentru executia a doua noi puturi forate in Barlad, in aceasta luna, municipalitatea va aloca aproape 67.000 lei pentru modernizarea a 12 din cele existente in oras.

La sedinta ordinara a lunii octombrie, din data de 31 octombrie, consilierii barladeni vor avea la mapa, printre altele, si un proiect de hotarare ce vizeaza „aprobarea documentatiei, indicatorilor tehnico-economici (etapa PT) si executiei pentru obiectivul de investitie «Modernizare 12 puturi forate din Barlad»„.

„Prin proiectul tehnic al obiectivului de investitie «Modernizare 12 puturi forate din Barlad», s-a prevazut ca sase puturi forate situate in diferite zone ale orasului sa fie dotate cu pompe manuale care sa asigure consumul de apa al populatiei in situatii de urgenta, cand alimentarea cu energie electrica nu este posibila. Totodata, proiectul prevede ca celelalte sase puturi sa fie dotate cu o cismea cu descarcare automata care sa asigure eficientizarea consumului de apa si sa protejeze acviferele exploatate”, se arata in referatul de aprobare al proiectului de hotarare.

Asa cum le va fi prezentata initiativa consilierilor, anex atasata prezinta principalii indictori tehnico-economici. In primul rand, valoarea totala estimata a investitiei se ridica l 66.849 lei cu TVA, din care suma de 63.279 lei cu TVA reprezinta cheltuielile cu constructii si montaj. Finantarea se va asigura de la bugetul local, proiectul urmand sa fie implementat in sase luni de la momentul semnarii contractului de executie.

„Dotarea puturilor cu pompe manuale presupune efectuarea urmatoarelor lucrari: montarea de pompe manuale pe soclu de beton, montarea de conducte de refulare si de aspiratie, montare sorburi simple prin conducte aspiratie, fitinguri, flanse de otel, etc. Dotarea puturilor cu cismea cu descarcare automata presupune efectuarea urmatoarelor lucrari: relizare sapaturi manuale; turnare beton in fundatii si socluri; montare capac si rama pentru camine cu piesa suport necarosabil; montare recipient hidrofor; montare presostate, manometre; montare robineti, racorduri flexibile, fitinguri, teava polietilena; montare cismele publice cu descarcare automata, montare sterilizator UV”, se arata in aceeasi anexa, la caracteristicile fizice ale investitiei.

De mentionat ca, pana in aceasta vara, pe domeniul public al Barladului existau 38 de puturi forate de la care cetatenii se pot aproviziona cu apa de pucioasa atunci cand la robinete este sistata furnizarea apei potabile. Insa, dupa ce, in octombrie 2018, consilierii locali au aprobat alocarea a 200.000 de lei pentru forare altor doua puturi de mare adancime, in prima parte a anului lucrarile au fost executate. Este vorba despre un put pe strada Grahilor, din cartierul Munteni, si unul pe Veronica Micle, din cartierul Extindere Complex Scolar, strazi care sunt neracordate la reteaua publica de apa.

3 COMENTARII

  1. În alte țări ăia se laudă cu construirea de autostrăzi suspendate și noi vedem în a ‘moderniza’ câteva pompe de apă ceva fabulos.Da bravo mă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.