Un loc de joaca nou si alte doua reabilitate, pentru copiii din Barlad

0
1019

• Dupa ce, in martie, au fost inaugurate primele doua din cele 47 de locuri de joaca existente in Barlad, dupa ce au fost modernizate cu bani de la bugetul local, iata ca, zilele trecute, alte doua au intrat in reabilitare. Totodata, au inceput si lucrarile si pentru infiintarea unui nou parc de joaca in oras.

Potrivit reprezentantilor Primariei Barlad, de cateva zile, au reinceput lucrarile pentru reamenajarea altor doua parcuri de joaca din oras, precum si lucrarile de infiintare a unuia nou. Cele intrate in reabilitare si modernizare in aceasta a doua etapa (dupa reamenajarea celor din asociatiile de proprietari nr. 7 si 22) sunt situate in Parcul „Victor Ion Popa” (spre Crolux), respectiv la Nord de Scoala Gimnaziala „Episcop Iacov Antonovici”. In plus, pe raza orasului va mai aparea si un parc nou, care este amenajat aproape in totalitate in incinta Gradinii Publice, intr-un luminis natural, din partea de Est a Stadionului Municipal.

„Lucrarile de la cele doua locuri de joaca ce vor fi reabilitate si modernizate sunt in plina desfasurare. Acestea prevad inlocuirea echipamentelor existente cu unele noi, care respecta toate standardele de siguranta, refacerea imprejmuirilor si montajul de covoare din cauciuc pe suprafata de joaca, de banci noi si de cosuri de gunoi. In plus, parcurile vor fi dotate cu echipamente de fitnes pentru adulti, astfel incat amplasamentele de recreere sa se adreseze tuturor categoriilor de varsta. Pentru ca multi cetateni ne-au cerut modernizarea cat mai multor parcuri de joaca din oras, continuam sa investim in sanatatea si voiosia copiilor barladenilor. Mai trebuie spus ca, tot ca urmare a solicitarilor venite de la cetateni, am decis amenajarea unui parc nou in Gradina Publica, intrucat cel existent la intrarea principala este supraaglomerat. Si acesta va deveni functional in foarte scurt timp”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim ca, in urma expertizei tehnice efectuate in 2018 cu privire la siguranta in exploatare a locurilor de joaca din Barlad, s-a constatat ca cele mai multe echipamente de joaca din parcurile orasului prezinta uzura avansata la structura de rezistenta, iar exploatarea in continuare a acestora ar putea pune in pericol siguranta utilizatorilor. In acest context, s-a procedat la achizitia si montajul de echipamente de joaca autorizate ISCIR, cu adresabilitate pentru copiii cu varstre intre 3 si 14 ani, copiii cu dizabilitati si adulti (aparate fitnes). Fondurile pentru realizarea proiectului provin de la bugetul local. Reamenajarea si modernizarea celor doua locuri de joaca, precum si amenajarea parcului nou din Gradina Publica au costat circa 150.000 lei cu TVA, iar lucrarile sunt realizate tot de SC Dupex SRL Sebes, judetul Alba.

De mentionat ca, in toamna 2018, consilierii locali au aprobat alocarea de la bugetul local a fondurilor necesare modernizarii parcului de joaca din Asociatia de proprietari nr. 7 (in zona Stadion) si a celui din Asociatia de proprietari nr. 22 (vis-a-vis de sediul Politiei Locale). Investitia s-a ridicat la aproape 107.000 lei, iar lucrarile au fost finalizate in decembrie, dar parcurile au fost inaugurate pe 1 martie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.