Turc „ingropat” in chihlimbar, prins la frontiera!

0
814

• Echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, peste 20 de kilograme de bijuterii susceptibile a fi din chihlimbar, ascunse in bagajele personale si pe corpul unui cetatean turc.

Ieri, in jurul orei 3.00 dimineata, pe sensul de intrare in tara din P.T.F. Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei de stat, la volanul unui autoturism inmatriculat in R. Moldova, cetateanul turc A.E., in varsta de 45 de ani. In baza schimbului de informatii cu politistii de frontiera din Republica Moldova, politistii de frontiera din PTF Albita au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra autoturismului si persoanei. Astfel, au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in bagajele personale si pe corpul persoanei, peste 20 de kilograme de siraguri margele de culoare galben-maroniu, transparente, susceptibile a fi din chihlimbar. Intreaga cantitate de bunuri a fost ridicata si urmeaza a fi trimisa spre expertizare la un laborator specializat pentru a se stabili natura lor.

Totodata, politistii de frontiera au luat masura interzicerii intrarii pe teritoriul Romaniei a cetateanului turc pentru o perioada de 5 ani, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.