Targul Mesterilor Populari, la a XVII-a editie

0
844

• Principalul eveniment de la inceputul toamnei, Targul Mesterilor Populari, isi va deschide astazi portile in acelasi cadrul atat de potrivit manifestarii, Parcul Copou din Vaslui. In afara produselor mestesugite de creatori din nu mai putin de 11 judete si din Republica Moldova, unii dintre ei oaspeti prezenti aici an de an, manifestarea va reprezenta si un moment aniversar pentru Ansamblul „Hora Vasluiului”. Nu trebuie ratate nici concursurile si surprizele pregatite de organizatori, dar nici atelierele in care cei mici pot deslusi din tainele olartului si a prelucrarii lemnului.

Peste 50 de mesteri populari ori asociatii ale acestora vor fi prezenti la cea de-a XV-a editie a Targului Mesterilor Populari, care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, in Parcul Copou din municipiul Vaslui. La aceasta manifestare, intrata deja in circuitul national, ce se va desfasura in perioada 6 – 8 septembrie, este asteptata prezenta a cunoscuti pastratori a traditiilor si mestesugurilor atat din comune vasluiene, dar si din intreaga tara – din Valcea, Bihor, Harghita, Suceava, Neamt, Iasi, Bistrita Nasaud, Botosani ori din Maramures -, dar si din Republica Moldova.

„La fel ca la editiile precedenta, si-au anuntat participarea multi mesteri populari recunoscuti din judet, din tara ori din Republica Moldova, expresie a faptului ca aceasta manifestare devine din ce in ce mai importanta la nivel national, dar si a stradaniei noastre de descoperire de noi talente, in special locale. De altfel, acesta este si unul din obiectivele noastre declarate, de pastrare a mestesugurilor populare si de transmitere a acestora catre noua generatie’, a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui, organizatorul evenimentului.

Pe langa posibilitatea de admira si achizitiona produsele mesterilor populari prezenti la acest targ de traditie, vasluienii, dar nu numai, sunt invitati sa asiste la evenimentele culturale pregatite de organizatori.

Prima zi a manifestarii va avea parte de un moment special, spectacolul aniversar al entuziastilor liceeni reuniti in Ansamblul „Hora Vasluiului”, ansamblu care sarbatoreste 10 ani de existenta si care-i va avea ca invitati pe colegii lor mult mai titrati de la “Trandafir de la Moldova” din Husi, si pe solistii Cosmina Adam si Ciprian Silasi. Duminica, in ultima zi a targului, vasluienii vor avea parte de o surpriza: spectacolul folcloric sustinut de Lorena Oltean si Balkan Taksim.

Ca de fiecare data, Targul Mesterilor Populari este organizat de Consiliul Judetean Vaslui, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, in parteneriat cu Primaria municipiului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.