Solomon, re-reales sef al PSD Barlad

1
956

• Deputatul Adrian Solomon este, de duminica, noul presedinte al Partidului Social Democrat (PSD) Barlad. Acesta a fost reconfirmat in functia pe care o ocupa inca din 2007, in urma votului exprimat de cei 116 membri de partid prezenti la Conferinta Municipala. Tot in unanimitate au fost alesi si membrii Comitetului Executiv si cei ai Biroului Permanent.

Duminica, 15 septembrie, sala mare a Cinematografului „Victoria” a gazduit timp de circa trei ore si jumatate Conferinta Municipala de dare de seama si alegeri a Organizatiei Municipale a PSD Barlad. Evenimentul a debutat putin dupa ora 9.00 si a avut drept scop alegerea noii structuri de conducere a formatiunii politice. Dupa numeroase discursuri rostite atat de cei care au detinut functii de conducere in ultimii patru ani ori care si-au depus candidatura pentru functii in fruntea formatiunii, dar si de catre o parte din parlamentarii PSD din judet, in jurul orei 12.00, s-a trecut efectiv la vot. Cum pentru toate functiile nu au existat contracandidati, s-a optat pentru votul deschis, cu ridicarea mainii, pentru ca procesul de vot sa se termine mai repede. Surprinzator, toti au fost alesi cu unanimitate de voturi, neexistand nici macar un vot impotriva cuiva sau vreo abtinere.

Astfel, in functia de presedinte executiv al formatiunii a fost reconfirmat acelasi Adrian Bobeica, actualul director al SC Compania de Utilitati Publice SA Barlad, iar in cea de presedinte a fost propus si desemnat deputatul Adrian Solomon, care se mentine in fruntea partidului inca din anul 2007, iar acum se afla la cel de-al cincilea mandat.

De asemenea, pentru cele noua fotolii de vicepresedinte al formatiunii au fost tot atatia doritori, asa ca toti au fost confirmati fara probleme. Este vorba despre Valeriu Costachescu (fost consilier local, actual membru in consiliul de administratie al SC LDP „Reiser” SA), Adriana Ursu (directorul SC LDP „Reiser” SA), Ion Filip (fost consilier local), Marius Iamandi (fost consilier local), Florin Ghenghea (fostul director al SC LDP „Reiser” SA si actual membru in consiliul de administratie), Traian Petcu (vicepresedinte al Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor), Eduard Angheluta (administrator special al RAGCL Barlad in cadrul procedurii de insolventa), Andrei Dumitrasc (presedintele Organizatiei de Tineret al PSD Barlad) si Cristina Tiron (presedintele Organizatiei de Femei al PSD Barlad). In functia de secretar executiv a fost ales Ionita Chirila (fost consilier local), iar in cea de trezorier a fost desemnat interimar acelasi Dumitru Taranu, ca si pana acum, urmand ca scrutinul sa aiba loc in curand. Nu in ultimul rand, tot viceprimarul Barladului, Roxana Miron-Feraru, a fost aleasa purtatorul de cuvant al formatiunii. Pe langa acestia, noul Birou Permanent mai numara 12 membri, in timp ce Comitetul Executiv are in componenta 93 de membri.

„Avem periodic alegeri statutare si, indiferent de perioada preelectorala, noi ne tinem de calendar. Avem, de altfel, in toate comunele alegeri in organizatiile locale in aceasta perioada. In cazul Barladului, s-au implinit patru ani de la ultimele alegeri si a trebuit sa ne prezentam in fata colegilor pentru a «da seama» despre ceea ce am facut si ce nu am reusit sa facem. Le multumesc pentru ca mi-au acordat din nou increderea si vreau, inainte de toate, sa le urez bun venit unora dintre colegi in «pole position-ul» organizatiei. Ma refer la domnii Costachescu, Ghenghea, Chirila, care au revenit in functii de conducere. Fiecare coleg a fost liber sa-si depuna candidatura, iar ceilalti sa voteze. Nu au fost voturi impotriva. Prin urmare, avem de treaba”, a declarat, la finalul conferintei, Adrian Solomon, proaspat reconfirmat ca presedinte al PSD Barlad.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.