Sase sute de membri CARP Barlad, ajutati cu bani

0
1333

• De Ziua Internationala a Varstnicilor 2019, conducerea CARP Barlad va continua traditia distribuirii de ajutoare in bani membrilor cu venituri reduse. Pe lista figureaza 600 de beneficiari din Barlad si imprejurimi.

Ca si in anii anteriori, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Barlad va oferi si in 2019 ajutoare nerambursabile unora dintre membri cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, marcata pe 1 octombrie. Potrivit conducerii institutiei, in acest an, 600 de persoane se vor bucura de cate un mic ajutor financiar, valoarea totala ridicandu-se la suma de 29.582 lei. Dintre acestea, 300 de persoane sunt din Barlad si vor primi ajutoare nerambursabile in valoare totala de 14.752 lei, iar 300 de persoane sunt din mediul rural si urmeaza sa beneficieze de ajutoare in valoare totala de 14.830 lei.Respectivele bonusuri vor fi acordate doar titularilor, in perioada urmatoare.

„Ajutoarele nerambursabile se ofera la 600 de membri, din care 300 din Barlad si 300 din cele 32 de sucursale din comune, fiecare urmand sa primeasca 15% din valoarea fondului cotizant, dar nu mai mult de 50 de lei. In cazul membrilor nedeplasabili din Barlad, putem fi contactati la numarul de telefon 0761/782.503, persoana de contact Mihaela Tufaru, iar o echipa formata din doi reprezentanti ai Asociatiei se va deplasa la domiciliile beneficiarilor respectivi. Au fost luati in calcul membrii inscrisi inainte de data de 16.08.2016, ajutoarele luate dupa data de 16.08.2016 si fondul cotizant existent la data de 15.08.2019. La acordarea ajutoarelor se are in vedere si vechimea in cadrul asociatiei si numarul de ajutoare nerambursabile aprobate”, spune Nicolaie Mihai, presedintele CARP Barlad.

Conform hotararilor Consiliului Director de la inceputul acestei luni, beneficiarii trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a putea intra in posesia banilor. Astfel, acestia trebuie sa aiba minimum 65 de ani la data de 1 octombrie 2019, sa fie membri de cel putin 3 ani, sa-si fi achitat cotizatia, contributiile lunare si, acolo unde este cazul, ratele lunare la imprumut. De asemenea, este esential ca valoarea cumulata a tuturor ajutoarelor nerambursabile primite sa nu depaseasca 50% din valoarea fondului cotizant. Nu in ultimul rand, nu trebuie sa fie incadrati ca rau-platnici si sa nu mai fi beneficiat de niciun ajutor nerambursabil banesc in ultimii 3 ani (pe baza de ancheta sociala), cu ocazia unor zile laice sau religioase, indiferent ca este vorba despre cota parte tratament sau ajutoare oferite la aniversarea Nuntii de Aur, a Zilei Persoanelor Varstnice si a celor de fidelitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.