Rugbisti barladeni, meciuri de pregatire cu o echipa din Africa de Sud

0
1090

• Trei din cei 36 de jucatori de rugby convocati la un cantonament comun al Romaniei U16 si Romaniei U17 provin de la CSS Barlad. Un alt motiv de mandrie este faptul ca, din staff-ul care pregateste „stejareii”, fac parte si Florin Ibanescu si Dragos Cernat, fosti sportivi la CSS Barlad, primul fiind in prezent antrenor al juniorilor barladeni.

In intervalul 20-29 septembrie, va avea loc un stagiu de pregatire al echipei nationale de juniori, cu rugbisti nascuti in anii 2002 si 2003 (categoriile de varsta U16 si U17). Cantonamentul se va desfasura atat la Complexul Sportiv Navasart Snagov, judetul Ilfov, cat si la Complexul Sportiv National Poiana Brasov, judetul Brasov, in cadrul acestuia nationala Romaniei urmand sa dispute trei meciuri de pregatire cu echipa AVS Rugby Team din Africa de Sud. Reunirea lotului are loc astazi, 20 septembrie, la ora 10.00 la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (Bulevardul Marasti, nr. 20 A). Lotul se va deplasa luni, 23 septembrie, de la Snagov la Poiana Brasov.

In total, au fost convocati 36 de juniori inclusi in lotul national largit, printre acestia numarandu-se si trei sportivi U17 din cadrul Cubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad, sectia Rugby, antrenati de Florin Ibanescu. Este vorba despre juniorii George Andrei Dragan (linia a II-a), Robert Simonel Hincu (linia a III-a) si Toma Razvan Mirzac (centru), care se intalnesc cu alti 33 de sportivi din intreaga tara, dar si din strainatate. Ceilalti „stejarei” convocati la cantonament provin de la cluburi precum CS Cleopatra, CSS 2 Baia Mare, CNAV Dinamo, CABBG Crabos, CS Metrorex, CSS Gura Humorului, LPS Constanta, CSO Pantelimon, CT Dinicu Golescu, CSM Bucuresti, LPS Focsani si Rugby Ottignies Club.

Primul meci de pregatire va avea loc marti, 24 septembrie, ora 14.30, pe stadionul RC Brasov, al doilea meci pe 26 septembrie, ora 14.00, pe stadionul Florea Dumitrache din Bucuresti, iar cel de-al treilea, pe 28 septembrie, ora 12.00, pe terenul de la Complexul Sportiv Navasart Snagov. Pregatirea este coordonata din staff-ul format din Cristian Hildan – director tehnic, Nicolae Mocanu – antrenor inaintasi, barladeanul Florin Ibanescu – antrenor 3/4, James de Lacey – preparator fizic, barladeanul Dragos Cernat – preparator fizic, Vlad Ilie – doctor, Alin Grigoras – kinetoterapeut si Cosmin Scarlat – kinetoterapeut.

De mentionat ca, in 9 octombrie 2018, membrii Biroului Federal al Federatiei Romane de Rugby au aprobat, printre altele, si componenta colectivelor tehnice ale echipelor nationale in sezonul competitional 2018-2019. Iar la lotul Romania U17 (rugby in XV), au fost desemnati si doi barladeni. Este vorba despre Florin Ibanescu (29 ani), ce a fost numit antrenor principal al nationalei, respectiv antrenor atac, si Dragos Cernat (30 ani), numit preparator fizic al echipei. Primul a fost antrenor de rugby la categoriile de varsta U12 si U17 din cadrul CSS Barlad, iar anterior a jucat la Rugby Club Barlad, dar si ca junior in categoriile de varsta mari ale CSS Barlad. Iar al doilea a fost jucator doar la echipele de juniori din cadrul CSS Barlad, nu si la echipa mare a Barladului. In ultimii ani, a predat educatie fizica si sport la Scoala Gimnaziala Ibanesti, totodata fiind si responsabilul pe judet cu rugby-ul tag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.