Prefectul Popica: „Elevii si profesorii vor avea conditii decente in noul an scolar”

0
676

In lunile august si septembrie, au fost efectuate vizite la 50 de unitati de invatamant din judetul Vaslui, pentru a se verifica daca acestea detin avizele sanitare de functionare si autorizatiile de securitate la incendiu necesare. In urma verificarilor efectuate impreuna cu conducerile primariilor, s-a dispus urgentarea lucrarilor de pregatire a unitatilor scolare pentru ca, in 9 septembrie, acestea sa-i primeasca pe copii in cele mai bune conditii posibile.

„Au fost verificate pana acum 50 de scoli cu personalitate juridica, care insumeaza peste 200 de unitati scolare cu tot cu structuri. Aceste sunt in special cele care ridica probleme legate de infrastructura scolara. Deja, unele neajunsuri contabilizate de echipele de control au fost remediate si spunem ca elevii si profesorii vor avea conditii decente in noul an scolar. In prezent, prin PNDL sau Banca Mondiala avem in derulare 190 de proiecte, care inseamna reabilitari, constructii noi sau extinderi. Dintre acestea, 18 investitii au fost finalizate anul trecut, iar in prezent sunt 40 de scoli care au procente de peste 80 la suta in privinta finalizarii lucrarilor de reabilitare sau constructii. Din cele 40 de unitati, 23 vor fi receptionate in cursul lunii septembrie, procentul finalizarii lucrarilor fiind de peste 90 la suta”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica.

La nivelul judetului Vaslui, 49 de unitati scolare, dintr-un total de 294 de cladiri supuse avizarii, detin autorizatia de Securitate la incendiu. De asemenea, 384 de unitati de invatamant detin autorizatia sanitara. Un numar de 137 de cladiri scolare vor beneficia de fonduri guvernamentale pentru realizarea grupurilor sanitare moderne, astfel incat sa poata fi autorizate sanitar.

Pana acum, doar 4 UAT-uri au solicitat sumele aferente pentru finalizarea grupurilor sanitare, iar in alte 22 de UAT-uri au fost incheiate contractele de executie a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.