Peste 40,5 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor din Codaesti, Pogana si Lunca Banului

0
861

• Nu mai putin de 24 de kilometri de drumuri din comunele Codaesti, Pogana si Lunca Banului vor fi asfaltate in viitorul apropiat. Cele trei investitii, care se ridica la mai mult de 40,5 milioane de lei fara TVA si vizeaza modernizarea drumurilor de interes local din cele trei comune, este asteptata de soferi de ani de zile.

In cel mult trei ani, cetatenii din mai multe sate componente ale comunelor Codaesti, Pogana si Lunca Banului se vor bucura de confortul asfaltului pe drumurile satesti, dupa ce un proiect mult asteptat de toata lumea, respectiv modernizarea drumurilor prin asfaltare, va fi implementat. Iar edilii celor trei UAT-uri au demarat deja procedura de licitatie in vederea gasirii proiectantilor si constructorilor care sa execute lucrarile respective. In total, vorbim de asfaltarea a putin peste 24.000 metri liniari de drumuri, investitiile ridicandu-se la suma de 40.533.395 lei fara TVA.

Astfel, in cazul comunei Codaesti, contractul vizeaza „Modernizarea prin asfaltare strazi si drumuri satesti in comuna Codaesti”, iar proiectarea si executia au o valoare de 17.670.933 lei fara TVA. Potrivit documentelor atasate, investitia are in vedere asfaltarea a 23 de strazi din satele Codaesti si Rediu Galian, pe o lungime totala de 11.685 metri liniari. Contractul va avea o durata de 37 de luni, din care o luna este dedicata proiectarii, iar celelalte 36 de luni executiei lucrarilor.

In Pogana, vorbim despre contractul ce vizeaza Modernizarea drumurilor de interes local in comuna Pogana”, ce are o valoare de 12.256.851 lei fara TVA si presupune atat proiectarea cat si executia lucrarilor. Asa cum se arata in studiul de fezabilitate atasat la anuntul de licitatie, edilii doresc modernizarea a 20 de strazi din localitatile Pogana, Tomesti, Bogesti, Carjoani si Mascurei, pe o lungime totala de 7.388 metri liniari. Contractul se va incheia pe o perioada de 21 de luni, din care o luna este dedicata proiectarii, iar celelalte 20 de luni executiei lucrarilor.

Nu in ultimul rand, in cazul comunei Lunca Banului, contractul vizeaza proiectarea si executia obiectivului de investitie „Modernizare DC 34A si strazile 2B, 3C si 4D din satul Lunca Banului, comuna Lunca Banului” si are o valoare de 10.606.167 lei fara TVA. Potrivit documentelor atasate, investitia are in vedere asfaltarea pe o lungime totala de 4.960 metri liniari, respectiv drumul comunal 34A (lungime – 1.308 ml), strada 2B (lungime – 1.306 ml), strada 3C (lungime – 1.272 ml) si strada 4D (lungime – 1.074 ml). Ca si in cazul comunei Pogana, contractul se va incheia pe o perioada de 21 de luni, din care o luna este dedicata proiectarii, iar celelalte 20 de luni executiei lucrarilor.

Cele trei anunturi privind licitatiile au fost lansate de edilii comunelor Codaesti, Pogana si Lunca Banului pe SICAP pe data de 16 septembrie, iar ofertele proiectantilor si ale constructorilor interesati pot fi depuse pana pe data de 1 octombrie. Odata deschise ofertele depuse, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic si financiar pana pe data de 1 februarie 2020. Criteriul de atribuire este pretul cel mai mic oferit de eventualele firme ce se vor inscrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.