Patru titluri continentale si un bronz la Campionatul European de Canotaj U23 din Grecia

0
635

• Prestatie extraordinara a canotorilor din judetul Vaslui la Campionatul European de Tineret U23, desfasurat in acest week-end, la Ioannina, Grecia. Fetele au adus doua titluri continentale in probele de opt plus unu (W8+) si patru rame (W4-) si un bronz in cea de dublu rame (W2-), iar sportivul si-a imbogatit palmaresul cu doua titluri europene in probele de patru rame cu carmaci (M4+) si opt plus unu (M8+).

Intre 7-8 septembrie, lacul Pamvotis din localitatea Ioannina, Grecia, a gazduit cea de-a sasea competitie internationala majora din sezonul pe apa aflata in calendarul Federatiei Romane de Canotaj, respectiv Campionatul European de Tineret U23. Au luat parte numeroase echipaje din 30 de tari, iar Romania a participat cu 14 echipaje insumand 49 de sportivi, pe mai multe probe. Dintre acestea, amintim feminin dublu rame (W2-), feminin patru rame (W4-), feminin opt plus unu (W8+), masculin patru rame cu carmaci (M4+), masculin opt plus unu (M8A), etc. In final, canotorii romani au cucerit 12 medalii (noua de aur, una de argint si doua de bronz), plasand Romania pe primul loc in clasamentul statelor participante.

Judetul Vaslui a fost reprezentat de trei sportive si un sportiv. Cele trei fete sunt Roxana-Georgiana Parascanu (21 de ani, din comuna Pogana), Madalina-Gabriela Casu (20 de ani, din Husi) si Adriana Ailincai (19 ani, din comuna Valeni). In prezent, prima este legitimata la CS Dinamo Bucuresti, iar ultimele doua la CSM Calarasi, toate fiind componente ale loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei. Iar canotorul este Andrei-Alexandru Tanasa (20 ani), originar din comuna Arsura, dar in prezent legitimat la CSA Steaua Bucuresti.

Astfel, Madalina-Gabriela Casu si Roxana-Georgiana Parascanu au facut echipa cu alte sapte sportive din tara, alaturi de care au concurat in proba de opt plus unu feminin (W8+). Sportivele noastre, alaturi de colegele lor de ambarcatiune – Madalina Heghes, Andreea-Ioana Budeanu, Amalia Beres, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Dumitrita Juncanariu si Victoria-Stefania Petreanu – au facut un concurs excelent, atat in calificari cat si in finala A. Asa se face ca romancele au reusit sa treaca primele linia de sosire, cucerind astfel medalia de aur si titlul de campioane europene U23.

Aceeasi Madalina-Gabriela Casu, care a concurat si in proba de patru rame feminin (W4-), a adus acasa inca un titlu continental, dupa ce a reusit sa obtina tot cel mai bun timp din finala A. Canotoarea a tras in aceeasi ambarcatiune alaturi de Amalia Beres, Maria-Magdalena Rusu si Roxana-Iuliana Anghel. Tot la feminin, Adriana Ailincai a facut echipa cu Maria Tivodariu, cele doua aducand in palmaresul Romaniei o medalie de bronz in cursa de dublu rame (W2-).

Nu in ultimul rand, la masculin, canotorul Andrei-Alexandru Tanasa a avut un week-end excelent, reusind sa cucereasca doua medalii de aur, respectiv doua titluri de campion european. Prima medalie a fost obtinuta in proba de patru rame cu carmaci (M4+), unde a facut echipa cu Alexandru-Laurentiu Danciu, Alexandru Matinca, Ciprian Huc si Adrian Munteanu, iar a doua in proba de opt plus unu (M8+). De aceasta data, sportivul a tras alaturi de opt colegi de ambarcatiune, in speta Bogdan Baitoc, Ciprian Tudosa, Florin Ceobanu, Marian Cireasa, Andrei Lungu, Constantin-Cristi Hirgau si Adrian Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.