Partidul National Liberal are solutii pentru a apara siguranta cetateanului si ordinea publica!

1
1256

In contextul celor mai recente evenimente care au ingrozit Romania, respectiv cazul “Caracal” sau cazul fetitei de 11 ani din Dambovita, rapita si ucisa in timp ce se intorcea acasa de la scoala, Partidul National Liberal este in masura sa reaminteasca masurile concrete cu care a venit in fata Parlamentului, pentru ca siguranta cetateanului si ordinea publica sa fie aparate. Toate aceste masuri au fost propuse prin mai multe proiecte de lege depuse in Parlament, dar majoritatea PSD blocheaza de mai mult timp adoptarea lor in regim de urgenta, fiind complice, practic, la toate actele de violenta comise de infractorii eliberati inainte de termen, in baza Recursului Compensatoriu.

In ceea ce priveste judetul Vaslui, stim cu totii foarte bine faptul ca avem la conducere de atatia ani o echipa a PSD-ului, absolut falimentara. Judetul Vaslui a capatat, in toti anii cu domnul Buzatu in frunte, dar si cu alti membri “de vaza” ai PSD-ului, imaginea falsa a unui judet rau-famat, a unui judet plin de indivizi dubiosi si macinat de saracie. Din fericire, vedem ca vasluienii au vazut adevarul si nu mai suporta PSD-ul! Alegerile din 26 mai, de la “europarlamentare”, au fost un semnal puternic, iar partidul domnului Buzatu a inceput serios sa se clatine. Avem incredere ca vasluienii, dupa atatia ani de votat PSD, vor demonstra prin votul de la alegerile prezidentiale faptul ca e timpul ca distrugatorii Vasluiului sa plece in curand de la conducere.

Iata, enumerate, masurile propuse de PNL, dar blocate de majoritatea PSD, in ciuda nevoii stringente a unui pachet de legi pentru siguranta cetateanului:

• Abrogarea Recursului Compensatoriu, adoptat de PSD, care a dus la eliberarea anticipata a infractorilor violenti – proiect de lege depus de PNL in ianuarie 2019, blocat de PSD la Camera Deputatilor.

• Implementarea Sistemului „Alerta copil disparut”, care reglementeaza difuzarea imediata catre public a informatiilor privind disparitiile de copii – proiect de lege depus de PNL in august 2019, refuzat de PSD sa fie adoptat in regim de urgenta.

• Inasprirea pedepselor – inchisoare pe viata pentru infractiunile de omor cu violenta deosebita savarsite in special asupra femeilor si copiilor – proiect de lege depus de PNL in august 2019, blocat de PSD la Senat.

• Implementarea sistemului de supraveghere cu bratara electronica pentru condamnatii eliberati conditionat pentru fapte comise cu violenta – proiect de lege depus de PNL in 2015, blocat de PSD la Camera Deputatilor.

Este evidenta, asadar, lupta PSD-ului pentru apararea infractorilor. Din acest motiv, parlamentarii acestui partid blocheaza sistematic in legislativ toate solutiile oferite de PNL, pentru siguranta cetateanului. Adevarul este ca, prin orice metode, PSD tine cu dintii de obiectivele stabilite de Liviu Dragnea: politica proinfractori, insurubarea coruptilor strans in functii, consolidarea unui stat care lucreaza impotriva cetatenilor lui.

Propunerile legislative privind recursul compensatoriu si revizuirea Constitutiei, aflate la comisia juridica, trebuie adoptate de urgenta pentru ca:

1. Fiecare zi cu recurs compensatoriu inseamna cateva zeci de infractori periculosi lasati liberi pe strada!

2. Sunt aproape 4 luni de la covarsitorul DA spus de romani la referendum. Vointa exprimata atunci trebuie transpusa in lege, prin revizuirea Constitutiei!

Referitor la faptul ca MAI nu are ministru in functie, in acest moment, este imputabil 100% Vioricai Dancila. Premierul avea obligatia constitutionala ca, dupa schimbarea configuratiei politice a Guvernului, sa se prezinte in fata Parlamentului pentru votul de validare. Curtea Constitutionala, in decizia de saptamana trecuta, a reconfirmat acest lucru. Fifor a fost ministru interimar al Internelor, desemnat de Iohannis, insa interimatul lui a expirat tocmai pentru ca Dancila nu s-a conformat Constitutiei, evitand votul in Parlament. Modul in care PSD a gestionat MAI a facut ca institutiile sa fie practic paralizate in fata unei crize precum cea de la Caracal. Odata cu Caracal, a iesit la iveala gradul de incompetenta pe care PSD l-a adus in institutiile menite sa apere siguranta cetateanului, prin politizare si nepotisme. Modul in care PSD a gestionat MAI a intors practic institutiile impotriva victimelor, in timp ce infractorii periculosi ies din puscarii pe baza recursului compensatoriu!

1 COMENTARIU

  1. Dar o solutie de asfaltare de catre Consiliul Judetean Vaslui (PSD) a drumurilor judetene DJ 242 B (comuna Malusteni) si DJ 242 C – DJ 242 G (comuna Vinderei) care sunt drumuri cu pietris ca pe timpul Dacilor , cei din judetul Galati au asfaltat (la ei cum sa putut asfalta ???) , vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni dar scurteaza mult si distanta spre Barlad . Dar pana se gandesc in ce ani le vor asfalta aceste drumuri judetene bine ar fi sa toarne acum in gropile din DJ 242 B (comuna Malusteni) pietris (nu nisip) si sa-l niveleze dar sa faca si santuri (nu ici colo cate un sant) de scurgere a apei de pe drumul DJ 242 B (comuna Malusteni) . Va rugam faceti ceva (Consilieri Judeteni – PSD , PNL , … ) ca ne rupem masinile !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.