Inconstient: soferul unui microbuz scolar, beat la volan!

0
607

• Politistii Serviciului Rutier au identificat un barbat, in timp ce conducea un autovehicul destinat transportului de elevi, desi se afla sub influenta alcoolului. In momentul in care a fost oprit, in microbuzul scolar nu se mai aflau elevi.

In vederea asigurarii climatului de siguranta publica in incinta si in zona adiacenta unitatilor de invatamant pre-universitar, s-au desfasurat activitati de instruire a conducatorilor de autovehicule special destinate transportului de elevi si a responsabililor din cadrul unitatilor administrativ-teritoriale. Dupa incheierea acestor activitati, politistii rutieri, in baza planului de masuri, au efectuat verificari in trafic ale acestei categorii de conducatori auto, precum si a autovehiculelor folosite.

Vineri dimineata, politisti din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Vaslui, in timp ce actionau pe raza comunei Stefan cel Mare, au oprit pentru control un microbuz scolar. Conducatorul auto, un barbat in varsta de 49 de ani, din comuna, se afla in timpul serviciului, iar in urma testarii alcoolscopice a rezultat o valoare de 0,11 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional. Totodata, i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioada de 90 de zile.

De mentionat ca, la momentul opririi, in microbuzul scolar nu se mai aflau elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.