Gimnastele CSS Barlad, in cantonament la Izvorani

0
947

• Timp de 15 zile, cinci gimnaste legitimate la CSS Barlad, care beneficiaza de burse olimpice, au luat parte la un cantonament de pregatire centralizat desfasurat la Izvorani, judetul Ilfov. Cantonamentul a fost supervizat de antrenorii Mariana Bitang si Octavian Bellu.

In intervalul 16-31 august, Complexul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, judetul Ilfov, a gazduit un stagiu de pregatire centralizata pentru gimnastele cu varste intre 9-14 ani din centrele de juniori din tara. Mai exact, au participat gimnastele incluse in proiectul national „Tara, tara, vrem campioane!”, initiat in 2014 si finantat de Petrom, care se bucura de sprijinul unor mari campioane ale tarii precum Nadia Comaneci, Lavinia Milosovici, Simona Amanar, Gina Gogean, Sandra Izbasa si barladeanca Andreea Raducan, dar si de cel al antrenorilor Octavian Bellu si Mariana Bitang, care au condus multi ani lotul national de gimnastica. De fapt, Bellu si Bitang au supervizat cantonamentul, alaturi de antrenorii federali. In total, au luat parte 40 de sportive de la cluburi precum CS Dinamo Bucuresti, CSA Steaua Bucuresti, CS Farul Constanta, CSS Constanta, CNS Cetate Deva, CSS Barlad etc. De la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad au participat cinci fetite cu varste cuprinse intre 11-12 ani, care au fost insotite de antrenoarea Ana Maria Iordache.

„Patru dintre fetele cu care am mers la Izvorani au burse olimpice, in timp ce a cincea este inclusa in programul «Tara, tara, vrem campioane!», iar astfel de cantonamente se fac periodic, pentru a verifica nivelul de pregatire tehnica al copiilor. In cazul fetelor noastre, din cele cinci participante, doar Amalia Puflea, care se pregateste la Centrul National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva (judetul Hunedoara), este inclusa in «Tara, tara, vrem campioane!», iar Anastasia Balaur, Ioana Balan, Andra Donose si Beatrice Irimescu primesc burse olimpice. Cantonamentul s-a desfasurat sub supravegherea atenta a doamnei Mariana Bitang si a domnului Octavian Bellu, dar si a antrenorilor federali ai Federatiei Romane de Gimnastica”, ne-a declarat antrenoarea Ana Maria Iordache, sefa catedrei de gimnastica din cadrul CSS Barlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.