Episcopia Husilor a daruit, din nou, ghiozdane copiilor sarmani

0
708

• Pentru al doilea an, prin intermediul programului „Un ghiozdan pentru noul an scolar”, derulat de Episcopia Husilor, nu mai putin de 1.200 de copii necajiti din judet vor primi, la inceputul anului scolar 2019-2020, ghiozdane complet echipate.

In 2018, Episcopia Husilor a demarat un program filantropic pentru a veni in sprijinul copiilor si tinerilor pentru facilitarea accesului la educatie. Acesta se numeste „Un ghiozdan pentru noul an scolar”, este intreprins de Episcopia Husilor prin Asociatia „Filantropia Ortodoxa Husi”, in parteneriat cu preoti din Episcopia Ortodoxa a Spaniei si Portugaliei si cu oameni de bine din Paris, Alba Iulia, Timisoara, Turda si Targu Mures.

Acum a ajuns la a doua editie, iar o prima activitate din cadrul programului s-a derulat vineri, 6 septembrie, cand Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, insotit de parintele consilier eparhial Vladimir Beregoi si de parintele protopop Adrian Chirvasa, s-a intalnit cu copiii din Parohiile Cozmesti si Oprisita, filia Lacu Babei. Cei peste 150 de beneficiari au primit ghiozdane, complet echipate, si dulciuri. Actiunea aceasta, ce vine in intampinarea elevilor proveniti din familii ce cu greu pot sa le asigure rechizitele si cele necesare pentru revenirea in bancile scolii, a continuat si duminica, 8 septembrie, dar va continua si in aceasta saptamana. Vizati sunt in special copiii si tinerii din mediul rural, de pe intreg cuprinsul Eparhiei Husilor.

„Este foarte important sa ne gandim la copii si la educatia lor. Ar fi ideal ca ei sa nu simta ca sunt privati, datorita insuficientei resurselor financiare, de accesul la educatie. Este un gest minimal fata de acesti copii”, spunea Parintele Episcop Ignatie, in 2018, in debutul acestui program social-filantropic. 

De mentionat ca, in 2018, cand programul a fost initiat, au fost oferite ghiozdane complet echipate pentru 500 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.