Elevii de 10, premiati in cadru festiv!

0
804

• Mandria scolilor vasluiene, cei mai buni absolventi de gimnaziu, respectiv de liceu, vor fi premiati de Ministerul Educatiei Nationale pentru rezultatele deosebite. Festivitatea de premiere va fi organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui astazi, 13 septembrie, la ora 11.00, in Amfiteatrul Liceului Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui, in prezenta autoritatilor locale si judetene.

In judetul Vaslui, in urma sustinerii examenelor de Bacalaureat si Evaluare Nationala, sesiunea de vara, 9 elevi au obtinut media 10, dintre care sase elevi la Evaluarea Nationala si trei elevi la Examenul de Bacalaureat. Consecvent actiunilor de promovare a excelentei, Ministerul Educatiei Nationale a alocat si in anul scolar 2018-2019 fonduri pentru premierea elevilor cu rezultate excelente la Evaluarea Nationala sau la Examenul de Bacalaureat, fiind, astfel, recompensati pentru efortul intelectual deosebit, care a dus la obtinerea unei noi performante a invatamantului vasluian. Prin Ordinul nr. 5099/2019 al M.E.N. este prevazuta alocarea sumei de 1.000 de lei pentru fiecare elev care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala si a sumei de 3.000 de lei pentru fiecare elev care a obtinut media 10 la Examenul de Bacalaureat. Vor beneficia de aceste premii, precum si de aprecierea dascalilor si a reprezentantilor autoritatilor locale si judetene, Agafitei M. Stefana Andreea, Bordeianu S. Andrei si Olareanu C. Alina Mihaela, toti trei absolventi ai Liceului Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui, care au obtinut media 10 la Bacalaureat 2019, precum si Andrei R. Bogdan – Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad, Bejenaru C. Ioana – Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui, Caranfil O. D. Teodora – Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad, Corlatan G. Briana Elena – Scoala Gimnaziala „Constantin Parfene” Vaslui, Flueras G. Elena Ramona – Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui, si Prodea A. Cosmin Ioan – Colegiul National „Cuza Voda” Husi, respectiv cei sapte absolventi de gimnaziu care au reusit performanta de a trece Evaluarea Nationala 2019 cu media maxima, 10.
“Cu discretie si profesionalism, la temelia acestor rezultate exceptionale se afla dascalii elevilor de 10, care au contribuit la atingerea performantei educationale. Suntem mandri ca scoala vasluiana si-a dovedit inalta valoare prin modelarea intelectuala si profund umanista a acestor elevi, pe care azi ii rasplatim si ii dam drept exemplu demn de urmat unor intregi generatii. Ne sunt alaturi in acest demers reprezentantii Consiliului Judetean Vaslui, Primariei Municipiului Vaslui, Institutiei Prefectului si, bineinteles, generoasa gazda a festivitatii de acordare a acestor importante premii – Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu”. Toate aceste institutii ne sprijina constant in toate initiativele si le multumim pe aceasta cale. Per aspera ad astra!”, a declarat prof. Gabriela Placinta, inspectorul general al ISJ Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.