Daniela Trica, argint la Campionatul National de Gimnastica

0
815

• Performanta notabila reusita de Daniela Trica, gimnasta din Barlad care a participat, in week-end, la Campionatul National de Gimnastica Artistica de la Ploiesti. In ciuda faptului ca a concurat accidentata la o gamba, gimnasta de 15 ani a luat argintul la barna.

Intre 6-8 septembrie, sala „Olimpia” din Ploiesti a gazduit pentru al cincilea an consecutiv Campionatul National de Gimnastica Artistica, Individual Open si al Reprezentativelor de Club, feminin si masculin, organizat de Federatia Romana de Gimnastica. In cadrul competitiei, care a reprezentat un test inainte de Campionatele Mondiale de Gimnastica Artistica de la Stuttgart, Germania (4 – 13 octombrie), au concurat cei mai buni gimnasti romani ai momentului, inclusiv o sportiva din Barlad.

Este vorba despre Daniela Trica (15 ani, junioara I), ce se pregateste de aproximativ trei ani la Centrul National Olimpic de Pregatire a Senioarelor Deva (judetul Hunedoara), dar care este legitimata in continuare la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Barlad. Din pacate, la individual compus, unde s-a tinut cont de rezultatele la toate cele patru aparate, barladeanca s-a clasat pe locul 21, cu media 22.100, intrucat a putut concura doar la doua dintre aparate, respectiv la paralele (9.200), unde a ratat, si la barna (12.900). Atat ratarile cat si faptul ca nu a putut sa evolueze la sarituri si la sol, unde ar fi trebuit sa se forteze foarte mult, se datoreaza unei acidentari suferite recent la una din glezne.

Daca, in 2018, cand era apta de concurs, s-a calificat in finalele de la toate aparatele, ba chiar a cucerit titlul de campiona nationala la barna, acum, cand se plangea de dureri la piciorul accidentat, a reusit nu numai sa se califice in finala de la barna, ci si sa urce pe podium. Astfel, la aparatul denumit de multi ani de gimnaste „puntea suspinelor”, sportiva a obtinut al doilea punctaj din concurs, cucerind medalia de argint. Podiumul a fost completat de doua gimnaste legitimate la CS Farul Constanta, respectiv Ioana Stanciulescu (aur) si Silviana Maria Sfiringu (bronz).

De mentionat ca Daniela Trica si-a inceput cariera in cadrul sectiei de gimnastica a CSS Barlad, sub indrumarea profesorilor Ana Maria si Liviu Iordache. Aproape un an si jumatate s-a antrenat la Centrul National Olimpic de Pregatire a Junioarelor Onesti, unde era inclusa in lotul national de junioare, iar acum trei ani a fost luata la lotul olimpic al Romaniei ce se pregateste la Deva, unde este inclusa in categoria Junioare I, nivel 6 (14-15 ani). Chiar daca nu se mai pregateste la Barlad, continua sa reprezinte orasul natal in competitiile sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.