Cine va repara Palatul Administrativ?

1
591

• Intr-un viitor apropiat, salariatii Consiliului Judetean si cei ai Prefecturii Vaslui, care isi desfasoara activitatea in incinta Palatului Administrativ din Vaslui, se vor bucura de conditii mai bune. Unitatea Administrativ Teritoriala a Judetului Vaslui a inceput cautarea unui constructor care sa realizeze lucrarile de reabilitare a celor patru imobile ce compun Palatul.

Pe data de 16 septembrie, Consiliul Judetean (CJ) Vaslui a publicat pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind contractul ce vizeaza „Lucrari de reabilitare la Palatul Administrativ Vaslui”. Este vorba despre cladirea situata pe strada Stefan cel Mare, n.r 79, in care functioneaza CJ Vaslui si Institutia Prefectului Judetului Vaslui. Potrivit anuntului, ofertele firmelor interesate de aceasta investitie sunt asteptate pana pe data de 9 octombrie, ora 15.00. Iar ulterior deschiderii ofertelor, pana pe 11 noiembrie, ora 15.00, acestea vor fi evaluate din punct de vedere tehnic si financiar, urmand sa fie desemnat un castigator. Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut oferit de eventualii constructori interesati de proiect.

„Constructia care face subiectul lucrarilor de reabilitare este formata din patru corpuri de cladire (c1, c2, c3, c4). Obiectul contractului se refera la lucrarile aferente reparatiilor la tencuieli fatade constructie Palat Administrativ Vaslui. Se propune executarea unor lucrari de reparatii tencuieli fatada ale cladirii pentru a putea asigura stabilitatea finisajelor si exploatarea in siguranta a cladirii. Astfel, prin reparatiile aduse fatadei cladirii, se vor putea executa finisaje noi prin repararea si/sau tencuirea fatadelor invechite ce nu se mai justifica in actuala configuratie urbanistica a zonei. Totodata, se vor realiza o serie de lucrari imperios necesare aducerii in stare de functionalitate deplina a corpurilor de cladire, aici fiind cuprinse lucrari de inlocuire glafuri la ferestre si reabilitarea instalatiilor de scurgere a apei pluviale. Lucrarile de reparatii propuse se inscriu in strategia de reabilitare si modernizare a Palatului Administrativ. Documentatia vizeaza imbunatatirea activitatii continue de mentinere in conditii de functionare a cladirii ce este exploatata de personalul unor institutii importante ale administratiei la nivel local si regional”, se arata in caietul de sarcini atasat la anuntul de pe SICAP.

Valoarea estimata fara TVA a contractului de executie a lucrarilor este de 1.194.649 lei, banii fiind alocati de catre Consiliul Judetean Vaslui.

1 COMENTARIU

  1. Rugam Consiliul Judetean Vaslui (PSD) sa asfalteze drumurile judetene DJ 242 B (comuna Malusteni) si DJ 242 C – DJ 242 G (comuna Vinderei) . Pana va hotarati in ce an sa asfaltati (DJ 242 B , comuna Malusteni) va rugam sa turnati pietris (nu nisip) in gropi si nivelatil dar sa faceti si santuri (nu ici colo cate un sant) pentru scurgerea apei de pe acest drum . Sunt drumuri de pietris ca pe timpul Dacilor , cei din judetul Galati tot PSD au asfaltat pana la limita cu judetul Vaslui (la ei se poate ???) . Vrem sa mergem la Manastirea Bujoreni si Manastirea Grajdeni dar aceste drumuri scurteaza mult distanta spre Barlad . Va rugam asfaltatile ca sunteti in slujba cetatenilor platiti foarte bine din bani publici iar noi ne rupem masinile pe aceste drumuri .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.