Centru de recuperare in Epureni

0
1161

Veste buna pentru locuitorii comunei Epureni! In curand, acestia vor putea beneficia de un centru de recuperare, ce urmeaza sa fie construit cu fonduri europene. Investitia a fost initiata in urma cu doi ani de Asociatia „Grupul de Actiune Locala Podu Inalt” Vaslui, are o valoare de 100.000 euro si este finantata prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala, prin Agentia pentru Dezvoltarea Investitiilor Rurale din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Pana atunci insa, in urma cu cateva zile, s-a semnat contractul de finantare a obiectivului de investitii. Documentul a fost semnat de primarita Carmen Bilbiie, pe de o parte, si de Liviu Gabriel Bulgaru, directorul Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale 1 Iasi, pe de alta parte.

„Vesti bune pentru locuitorii comunei Epureni! Saptamana aceasta a fost incununata de succes! In sfarsit, dupa aproape doi ani de munca, am reusit sa obtinem finantare pe fonduri europene pentru proiectul «Construire Centru de zi, de asistenta si recuperare». Proiectul are o valoare de 100.000 euro si se va adresa persoanelor cu probleme medicale care au nevoie de recuperare si consiliere, persoanelor cu risc de excluziune sociala. Acest proiect va genera in lant o serie de alte proiecte sociale pe fonduri europene pentru faptul ca Primaria Epureni se va acredita ca furnizor de servicii sociale. Urmeaza o perioada grea, in care va trebui sa efectuam licitatia, proiectarea, obtinerea avizelor si apoi executia lucrarilor. Multumesc echipei din cadrul primariei care m-a sprijinit in elaborarea acestui proiect si care ma va ajuta si la implementarea lui! Dumnezeu sa ne ajute, sa putem finaliza aceast proiect!”, este mesajul postat in urma cu cateva zile de primarita pe pagina sa de socializare.

Aceasta anunta, tot in cursul lunii august, ca lucrarile la alimentarea cu apa se desfasoara rapid: „Va fac cunoscut faptul ca executia lucrarilor la proiectul «Alimentare cu apa – etapa a II-a» se deruleaza in ritm alert, constructorul respecta graficul de lucrari si a reusit sa efectueze pana in prezent trei foraje (din cele patru prevazute in proiect), respectiv doua in satul Barlalesti, cu o adancime de 190 metri, si unul in satul Epureni, cu o adancime de 170 metri. Fiecare foraj are un debit de peste 2 litri/secunda, suficient pentru asigurarea necesarului de apa a locuitorilor acestor zone. Din cei 17 kilometri de conducte, s-au realizat pana in prezent aproximativ 10 kilometri, in satele Barlalesti, Bursuci si Epureni, iar in perioada urmatoare se vor executa lucrari in Horga si Bursuci (extindere retea si statie de pompare). Ne dorim ca, in cel mai scurt timp, sa executam bransarile la sistemul de alimentare cu apa si, pana la sfarsitul anului, sa readucem drumurile la starea initiala!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.