Barladul are inca un proiect major finantat cu fonduri europene!

0
2322

• In sfarsit, la mai bine de un an de la semnarea contractului de finantare pentru proiectul „Cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad”, executia lucrarilor a fost scoasa la licitatie. Investitia se ridica la peste 4,7 milioane de lei cu TVA, din care aproape 4 milioane de lei reprezinta fonduri europene, si presupune anveloparea termica a peretilor exteriori, inlocuirea tamplariei exterioare, reabilitarea acoperisului si a subsolului, inlocuirea retelelor de distributie a energiei electrice si termice si montarea de panouri fotovoltaice.

Numai in aceasta vara, primarul Barladului, Dumitru Boros, a semnat contractele de finantare a patru proiecte ce urmeaza sa fie realizate cu fonduri europene alocate in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020. Este vorba despre „Modernizarea, extinderea si dotarea Gradinitei cu Program Prelungit nr. 8 Barlad” (4.291.658 lei), „Construire si dotare corp nou pentru Gradinita cu Program Prelungit nr. 5 – «Clopotel», municipiul Barlad” (4.764.726 lei), „Dezvoltarea sistemului public de transport in comun in Barlad prin achizitia de autobuze electrice, in scopul reducerii emisiilor de carbon” (21.771.111 lei) si „Modernizarea infrastructurii de transport in scopul reducerii emisiilor de carbon in municipiul Barlad” (57.811.298 lei).

Asta dupa ce, in iunie 2018, a semnat contractul de finantare a unui alt proiect asteptat de mult timp prin acelasi POR 2014-2020. Este vorba despre „Cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenta «Elena Beldiman» Barlad” (fostul Spital de Copii „Sfantul Nicolae”), ce vizeaza imobilul situat in str. Epureanu nr. 50 si care are o suprafata de circa 4.000 metri patrati. Investitia vizeaza realizarea de lucrari de anvelopare termica a peretilor exteriori, inlocuirea tamplariei exterioare, reparatii la acoperis si subsol, inlocuirea retelelor de distributie a energiei electrice si termice, montarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile (panouri fotovoltaice).

In cazul acestui proiect, din diverse motive, demersurile au fost mult intarziate, astfel ca, abia la finele lunii trecute, Primaria Barlad a publicat pe SICAP anuntul privind contractarea executiei lucrarilor prevazute in proiect. Valoarea contractului se ridica la suma de 4.000.903,90 lei fara TVA (4.761.075,64 lei cu TVA). Din total, 90% reprezinta fonduri europene structurale si de investitii gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Termenul limita de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate este data de 24 septembrie, urmand ca, pana pe 22 noiembrie, ofertele sa fie evaluate din punct de vedere tehnic si financiar. Criteriul de atribuire este pretul cel mai mic oferit de eventualele firme ce se vor inscrie. Odata desemnat un castigator ce va realiza lucrarile, contractul va fi incheiat pentru o perioada de 18 luni.

Asa cum a fost aprobat inca de la inceput, obiectivul general al proiectului este cresterea performantei energetice a cladirilor de utilitate publica din municipiul Barlad pe fondul crearii conditiilor necesare gestionarii inteligente a energiei si utilizarii energiei din surse regenerabile la nivelul Sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Barlad.

„Contractul presupune executia tuturor lucrarilor de interventie la cele doua corpuri de cladire apartinand Sectiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal «Elena Beldiman» Barlad, pentru cresterea eficientei energetice a acestora, in conformitate cu prevederile documentatiei de atribuire (caiet de sarcini, conditii contractuale, proiect tehnic). Contractul presupune lucrari specifice pentru cresterea eficientei energetice a cladirii Sectiei de Pediatrie, si anume: • Lucrari de consolidare structurala (camasuieli interioare la nivelul subsolului corpului C1, consolidarea fundatiilor corpului C2, camasuirea fetelor exterioare ale peretilor de inchidere la corpul C2, alte reparatii locale); • Realizarea unor sisteme de termoizolare atat a elementelor verticale cat si a celor orizontale; • Inlocuirea tamplariei ferestrelor si usilor exterioare; • Lucrari de modernizare a instalatiilor sanitare, termice si electrice; • Reparatii ale finisajelor afectate de interventiile mentionate mai sus. Nu se fac interventii asupra functionalului cladirii”, se arata la rubrica descrierea achizitiei publice din anuntul de licitatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.