Argint si bronz national pentru canotoarele noastre

0
937

• Cele trei canotoare din Barlad, Pogana si Alexandru Vlahuta, care au concurat impreuna cu celelalte colege de ambarcatiune la Campionatul National de Seniori si Tineret, desfasurat zilele trecute la Snagov, au cucerit o medalie de argint si doua de bronz.

Intre 11-12 septembrie, lacul Snagov a gazduit o competitie interna majora din sezonul pe apa aflata in calendarul Federatiei Romane de Canotaj, respectiv Campionatul National de Fond pentru Seniori si Tineret. In total, au participat 73 de echipaje (173 canotori) de la opt cluburi sportive din tara (CSU Politehnica Timisoara, CS Dinamo Bucuresti, ACS Nada Florilor, CSA Steaua Bucuresti, CSM Timisoara, CS Muresul, CS Olimpia Bucuresti si CSM Bucuresti), care au concurat in 22 de probe.

Judetul Vaslui a fost reprezentat de trei din cele cinci canotoare, in speta Beatrice Madalina Parfenie (23 ani, din Barlad), Roxana-Georgiana Parascanu (22 ani, din comuna Pogana) si Iuliana Buhus (23 ani, din comuna Alexandru Vlahuta). Toate sunt legitimate la CS Dinamo Bucuresti si sunt componente ale loturilor de Tineret si Seniori ale Romaniei.

Astfel, in prima zi de concurs, sportivele Beatrice Madalina Parfenie si Roxana-Georgiana Parascanu au facut echipa cu alte doua canotoare, alaturi de care au concurat in proba de patru rame feminin – senioare (W4-). Este vorba despre Cristina-Georgiana Popescu si Roxana Iuliana Anghel. Echipajul a cucerit argintul national, astfel ca au urcat pe a doua treapta a podiumului. Iar bronzul a revenit echipajului din care a facut parte Iuliana Buhus, ce a vaslit impreuna cu Lorena Adriana Constantin, Ioana Madalina Morosan si Alina Elena Ligia Pop.

Iar in cea de-a doua zi de concurs, Beatrice Madalina Parfenie si Iuliana Buhus au participat in proba de patru vasle feminin – senioare (W4x), celelalte colege de ambarcatiune fiind Georgiana Simona Tataru si Roxana Iuliana Anghel. Si aceasta proba s-a desfasurat tot pe aceeasi distanta, canotoarele noastre trecandu-si in palmares inca o medalie de bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.