Apa vasluienilor, in continuare pe agenda liberalului Marius Arcaleanu

1
991

• Dupa ce a punctat inca o data faptul ca vasluienii beau cea mai scumpa apa din tara iar serviciile de alimentare cu apa si canalizare sunt, ca pret, in top trei national, consilierul local liberal Marius Arcaleanu a facut un nou apel catre primarul Vasile Paval si presedintele CJ Dumitru Buzatu: “Va rog respectuos sa va aplecati asupra acestor probleme! Gazonul poate sta neudat o noapte, floricelele din centrul Vasluiului nu trebuie inlocuite lunar, insa proiectele de reabilitare ale sistemelor de apa si canalizare din municipiu si judet sunt prea importante pentru ca dumneavoastra sa nu verificati stadiul lucrarilor, macar din cand in cand!”, a declarat Marius Arcaleanu.

“Din cate stiu, la nivel de Consiliu Judetean, dar si municipal, cei de la PSD si-au asumat doua mari proiecte, cel cu apa, de reabilitare a sistemelor de alimentare din cele trei municipii si orasul Negresti, si cel cu gunoiul, cu groapa de la Rosiesti. Cu al doilea, la Vaslui, nu stiu ce o sa se intample; deocamdata, predarea acestui serviciu catre noul operator de salubritate s-a amanat din nou, iar la Negresti sunt probleme mari cu ridicarea deseurilor menajere ale populatiei. In schimb, problema alimentarii cu apa este vizibila: vasluienii platesc cel mai mare pret din intreaga tara pentru acest serviciu public, iar facturile sunt umflate din cauza pierderilor, mai ales in zonele in care Aquavas nu a reusit inca sa faca contorizarea individuala a scarilor de bloc. Mai mult, degeaba bem cea mai de calitate apa, asa cum se lauda conducerea Aquavas, daca tevile pe care aceasta ajunge in casele oamenilor sunt vechi, si inca sunt conducte din azbociment, stiut ca acest material este cancerigen”, a declarat consilierul local Marius Arcaleanu, in cadrul unei conferinte de presa sustinute miercuri, 11 septembrie.

Liberalul a atras atentia ca Aquavas nu-si respecta propriul regulament si nici contractul de delegare a acestui serviciu incheiat cu municipalitatea vasluiana, care, “(…) la articolul 18 stipuleaza: cu ocazia oricarei reparatii, tuburile de azbociment trebuie inlocuite obligatoriu, fiind interzisa pastrarea lor in functiune. Aceasta prevedere a fost incalcata de cei care ar fi trebuit sa o respecte, chiar zilele trecute, cu ocazia unei avarii la reteaua de alimentare cu apa din zona Cartier. Drept dovada, avaria s-a repetat a doua zi, la doar cativa metri departare, si sunt sigur ca nici de aceasta data conducta de azbociment nu a fost inlocuita cu o alta, din alt material. Doresc sa trag un semnal de alarma la factorii responsabili, catre primarul Vasile Paval si Dumitru Buzatu, cei care ar trebui sa verifice asemenea lucruri, la fel cum ar trebui sa verifice si felul in care se efectueaza lucrarile de reabilitare si extindere a retelei de apa si a celei de canalizare a municipiului Vaslui si in celelalte orase din judet”, a continuat Arcaleanu.

“Cel putin la doua zile, de cate ori imi permite timpul, eu ma duc pe teren sa vad cum decurg lucrarile, stau de vorba cu cetatenii si cu muncitorii… Nu i-am vazut niciodata insa pe teren pe sefii PSD ai municipiului si judetului, care ar trebui sa fie primii interesati de modul in care inainteaza acest proiect, daca nu din grija pentru vasluienii care le-au dat voturile, macar pentru faptul ca s-au laudat cu paternitatea acestui proiect! Fac cu aceasta ocazie un apel catre cei doi: va rog respectuos sa va aplecati asupra acestor probleme! Gazonul poate sta neudat o noapte, floricelele din centrul Vasluiului nu trebuie inlocuite lunar, insa proiectele de reabilitare ale sistemelor de apa si canalizare din municipiu si judet sunt prea importante pentru ca voi sa nu verificati stadiul lucrarilor!”, a mai spus Marius Arcaleanu, care a promis ca, din respect pentru vasluieni, problema alimentarii cu apa va ramane in continuare prioritara pe agenda sa.

1 COMENTARIU

  1. Va rog domnule Dumitru Buzatu (PSD) presedinte al Consiliului Judetean Vaslui pana va ganditi sa asfaltati drumurile judetene DJ 242 B (comuna Malusteni) si DJ 242 C – DJ 242 G (comuna Vinderei) sa turnati pietris (nu nisip) in gropile de pe DJ 242 B (comuna Malusteni) si nivelatil ca apoi sa faceti santuri pe marginea acestui drum pentru scurgerea apei (nu ici colo cate un sant) . Va rugam ca sunteti platiti foarte bine din bani nostri publici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.