Apa si canalizare pentru barladenii de pe Muzelor, Vasile Voiculescu si Ion Codrescu

0
884

• Ca urmare a numeroaselor solicitari primite din partea localnicilor ce stau pe strazile Vasile Voiculescu, Muzelor si Ion Codrescu din Barlad, recent, autoritatile locale au alocat bani pentru racordarea arterelor la reteaua de apa, respectiv canalizare menajera a orasului. Investitia a fost demarata deja si urmeaza sa fie finalizata in scurt timp.

Pana la finele lunii septembrie, inca doua strazi din Barlad, respectiv Vasile Voiculescu (cartier Tuguiata) si Ion Codrescu, Ulita 2 (cartier Cotu Negru), vor fi racordate la reteaua de canalizare menajera locala. Totodata, strada Muzelor (cartier Deal) va fi racordata la reteaua de apa potabila. Fondurile necesare investitiei provin de la bugetul local, iar lucrarea este executata de SC Aquavas SA – Sucursala Barlad. Proiectul a fost initiat de edili ca urmare a solicitarilor venite din partea proprietarilor a 76 de gospodarii de pe strazile Muzelor (50 de bransamente pentru apa, pe o lungime de 420 metri), Vasile Voiculescu (17 bransamente pentru canalizare, pe o lungime de 252 metri) si Ion Codrescu, Ulita 2 (9 bransamente pentru canalizare, pe o lungime de 62 metri). Lucrarile au presupus si amenajarea unei statii de pompare a apelor uzate (SPAU) cu doua pompe, pe strada Ion Codrescu. Investitia se ridica la suma de 291.000 lei, din care 77.000 au fost utilizati pentru lucrarile de pe Vasile Voiculescu (lucrarile au fost finalizate deja), circa 154.000 lei pentru lucrarile pe Muzelor si circa 60.000 lei pentru cele de pe Ion Codrescu (lucrarile se vor incheia pana la finele lui septembrie).

„In continuare, raspundem solicitarilor venite de la cetateni, in limita bugetului localitatii. Oamenii care locuiesc pe aceste strazi ne-au cerut in nenumarate randuri sa ne indreptam atentia si asupra lor, avand in vedere ca intampinau dificultati majore din cauza lipsei canalizarii sau a apei, utilitati de care nu au beneficiat niciodata. Apreciem ca, pana la sfarsitul acestei luni, lucrarile ar putea fi terminate. Este un proiect asupra caruia ne-am aplecat atentia cu toata responsabilitatea, asa cum de altfel am facut cu toate celelalte proiecte finantate din bugetul local care prevedeau racordarea unor strazi la reteaua de apa sau la cea de canalizare a municipiului. In paralel, s-a intervenit si la refacerea a patru gratare pluviale de pe strada Titu Maiorescu, unde s-au semnalat probleme de fiecare data cand ploua torential”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Potrivit acestuia, numarul total al strazilor racordate la retelele de apa si canalizare si finantate de la bugetul local numai in ultimii doi ani a ajuns la 20, dupa ce, recent, canalizarea realizata pe strada Iorgu Radu a fost conectata la reteaua locala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.