Absolventii de 10 la Evaluare si Bacalaureat au fost premiati

0
746

• Absolventii de gimnaziu si de liceu care au avut media maxima la Evaluarea Nationala si Bacalaureat au primit, vineri, cate un stimulent financiar in valoare de 1.000 lei, respectiv 3.000 lei, de la Guvern. S-a dorit astfel recompensarea elevilor care demonstreaza ca fac performante scolare inalte. Festivitatea de premiere a avea loc in Amfiteatrul Liceului Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui, la manifestare participand mai multe oficialitati.

Potrivit Ordinului Ministerului Educatiei Nationale nr. 5.099/2019, si in anul scolar 2018-2019, sunt acordate stimulente financiare absolventilor care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala 2019 pentru absolventii clasei a VIII-a si la examenul national de Bacalaureat 2019. Potrivit actului normativ, viitorii liceeni vor primi cate 1.000 de lei, in timp ce absolventii de liceu cate 3.000 de lei. Masura se aplica doar in cazul absolventilor de gimnaziu din promotia 2019 si a celor de liceu care au sustinut Bac-ul in sesiunea iunie-iulie.

La nivelul judetului Vaslui, festivitatea de premiere a avut loc vineri, 13 septembrie, in Amfiteatrul Liceului Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui, incepand cu ora 11.00. La manifestare au luat parte subprefectul Mircea Gologan, primarul Vasile Paval, inspectorul scolar general Gabriela Placinta si Vasile Mariciuc, vicepresedintele Consiliului judetean Vaslui, dar si beneficiarii stimulentelor si profesorii care le-au indrumat pasii.

In acest an, stimulente a cate 3.000 de lei au primit doar trei tineri. Este vorba despre Stefana Andreea Agafitei, Andrei Bordeianu si Alina Mihaela Olareanu, toti proaspeti absolventi ai Liceului Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui. Primii doi au studiat la specializarea Stiinte ale naturii, iar cel de-al treilea a invatat la specializarea Stiinte sociale. In ceea ce-i priveste pe beneficiarii stimulentelor in valoare de 1.000 de lei, vorbim despre sase adolescenti din mediul urban. Este vorba despre Bogdan Andrei si Teodora Caranfil, de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Barlad, Ioana Bejenaru si Elena Ramona Flueras, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” Vaslui, Briana Elena Corlatan, de la Scoala „Constantin Parfene” Vaslui, si Cosmin Ioan, de la Colegiul National „Cuza Voda” Husi.

De mentionat ca, in 2018, de aceste stimulente financiare au beneficiat opt adolescenti din Vaslui, Barlad si Husi: un absolvent de liceu si sapte absolventi de gimnaziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.