1.250 de copii sarmani din judet au primit ghiozdane

0
902

• Pentru al doilea an, prin intermediul programului „Un ghiozdan pentru noul an scolar”, derulat de Episcopia Husilor, nu mai putin de 1.250 de copii necajiti din judet au primit, zilele trecute, ghiozdane complet echipate.

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, in zilele dinaintea inceperii noului an scolar, elevii proveniti din familii nevoiase au primit cate un ghiozdan nou, complet echipat cu rechizite. Au fost vizati copiii din urmatoarele localitati: Husi, Lacu Babei, Balesti, Bogdana, Avramesti, Voinesti, Lingurari, Obarseni, Orgoiesti, Mireni-Chilieni, Ghermanesti, Baltati, Padureni si Garceni.

De asemenea, si copiii beneficiari ai celor trei Centre de zi ale Asociatiei „Filantropia Ortodoxa Husi” din Falciu, Botesti si Barlad au primit ghiozdane si rechizite noi.

Facilitarea accesului la educatie, precum si asigurarea unui cadru adecvat pregatirii temelor constituie principalul scop al programului „Un ghiozdan pentru noul an scolar”, initiat in 2018 de Episcopia Husilor prin Asociatia „Filantropia Ortodoxa Husi”, in parteneriat cu preoti din Episcopia Ortodoxa a Spaniei si Portugaliei si cu oameni de bine din Paris, Alba Iulia, Timisoara, Turda si Targu Mures.

Editia a II-a a programului a fost posibila gratie contributiei sponsorilor: Episcopia Husilor, comunitatea de romani si basarabeni din Estul Londrei – Parohia „Sfantul Dimitrie” Loughton, Londra (preot paroh Serghie Botizatu), Parohia Ortodoxa Romana din Würzburg, Germania (preot paroh protos. Ghelasie Pacurar), dar si datorita unor oameni de bine din Timisoara, Campia Turzii, Ocna Mures, Orastie si din comunitatea romaneasca din Reggio Emilia, Italia.

De mentionat ca, in 2018, cand programul a fost initiat, au fost oferite ghiozdane complet echipate pentru 500 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.