Vasluiul se dezvolta!

Dupa ce a studiat cele mai noi date de la Ministerul Fondurilor Europene, deputatul Daniel Olteanu, viceliderul grupului ALDE din Camera Deputatilor, a ajuns la concluzia ca judetul Vaslui este destul de bine reprezentat in randul antreprenorilor care vor sa-si puna in aplicare ideile, cu bani europeni.

In acest context, un prim paradox semnalat de Daniel Olteanu este faptul ca Vasluiul sta bine, desi Regiunea de Nord-Est se claseaza pe penultimul loc in clasamentul regiunilor in care au fost infiintate start-up-uri (cu 1066 firme noi). Cu peste 100 de finantari acordate prin Programul Operational Capital Uman (POCU), in actuala perioada de programare (2014-2020), avem in judetul Vaslui perspective de dezvoltare, mai ales ca multe dintre firmele recent deschise vor desfasura activitati de productie. De la fabricarea de mobila, articole de imbracaminte, paine si produse de patiserie, pana la dispozitive si instrumente medicale stomatologice sau materiale tiparite, domeniile in care micii intreprinzatori vasluieni vor sa investeasca sunt numeroase. Nu lipsesc din aceasta lista afacerile in servicii, incluzandu-le aici nu doar pe cele de reparatii auto, ci si pe acelea medicale (de exemplu, asistenta stomatologica), a subliniat Daniel Olteanu.

Programul Start-up Nation, perfectibil

Am sustinut intotdeauna ca trebuie sa incurajam oamenii care isi urmeaza visul si care acceseaza diverse scheme de antreprenoriat, isi dezvolta o afacere si aduc plus valoare in comunitatile lor. Ma bucur ca, de la an la an, creste si numarul vasluienilor care se inscriu in Programul national Start-up Nation, sper ca tot mai multi dintre ei sa indeplineasca criteriile de selectie, sa obtina fondurile pentru care aplica si sa le foloseasca din plin, a mai spus parlamentarul ALDE. In acest context, Olteanu a reamintit ca (…) am venit inca de anul trecut cu propunerea unui nou criteriu de departajare a proiectelor inscrise in Programul Start-up Nation, acela ca antreprenorii din judetele lipsite de infrastructura de nivelul autostrazilor sa primeasca un punctaj suplimentar, pentru ca trebuie sa faca performanta in conditii mai dificile (mai ales cei din productie). Voi continua sa sustin acest criteriu care inseamna un interes guvernamental clar in a reduce diferentele intre regiunile sarace si cele bogate. Ii felicit pe tinerii antreprenori vasluieni, atat pe cei din mediul urban, cat mai ales pe cei din mediul rural, care nu dau inapoi de la planurile lor si, mai mult decat atat, reusesc sa creeze si sa mentina noi locuri de munca. Exemplul lor e unul de urmat!, a conchis deputatul Daniel Olteanu.

1 COMENTARIU

  1. Scrieti si de Consiliul Judetean Vaslui (PSD – Dumitru Buzatu , …) cum arata drumurile judetene DJ 242 B (comuna Malusteni) sau DJ 242 C – 242 G (comuna Vinderei) cu pietris ca pe timpul Dacilor , cei din judetul Galati au asfaltat pana la limita cu judetul Vaslui .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.