Trei rugbisti barladeni, in lotul Romaniei U18, antrenat tot de doi barladeni

Trei din cei 34 de jucatori de rugby convocati la cantonamentul dedicat Romaniei U18, ce se desfasoara in aceste zile la Snagov, provin de la CSS Barlad. Din staff-ul care pregateste stejareii fac parte si antrenorul Florin Ibanescu si preparatorul fizic Dragos Cernat, ambii fosti sportivi la CSS Barlad.

Lotul national largit al stejareilor U18, rugby in XV, a intrat de sambata, 3 august, intr-un cantonament de pregatire inainte de debutul noului sezon competitional. Stagiul are loc intre 3 – 7 august, 20 – 26 februarie, la Complexul Sportiv Navasart Snagov, judetul Ilfov. In total, au fost convocati 34 de juniori inclusi in lotul national largit, printre acestia numarandu-se si trei sportivi din cadrul Cubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad, sectia Rugby, antrenati de Florin Ibanescu. Este vorba despre juniorii Andrei Comanescu (pilier), Andrei Dragan (linia a II-a) si Toma Mirzac (centru), care s-au intalnit sambata, la ora 10.00, la sediul Federatiei cu alti 31 de sportivi din tara si din strainatate.

Ceilalti stejarei convocati la cantonament provin de la cluburi precum CS Metrorex, LPS Focsani, CSS 2 Baia Mare, CS Cleopatra, CSS Gura Humorului, CSO Pantelimon, CSM Bucuresti, LPS Constanta, Castres Olympique, Rugby San Mauro, ASD Checco Composampiero, Bologna Rugby 1928, Valo Rugby, Rouen Normandie Rugby, Rugby Rovigo Delta, Totnes Rugby and Football Club si Stade Aurillacois Academie.

Pregatirea este coordonata din staff-ul format din Razvan Popovici – director tehnic, Nicolae Mocanu – antrenor inaintare, barladenii Florin Ibanescu – antrenor treisferturi si Dragos Cernat – preparator fizic, carora li se alatura si Dan Wanya – medicul echipei.

Florin Ibanescu (29 ani) a fost si continua sa fie antrenor de rugby la categoriile de varsta U12, U17 si U18 din cadrul CSS Barlad, iar anterior a jucat la Rugby Club Barlad, dar si ca junior in categoriile de varsta mari ale CSS Barlad. Iar Dragos Cernat (30 ani) a fost jucator doar la echipele de juniori din cadrul CSS Barlad, nu si la echipa mare a Barladului. In ultimii ani, a predat educatie fizica si sport la Scoala Gimnaziala Ibanesti, totodata fiind si responsabilul pe judet cu rugby-ul tag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.