Spitalul din Husi isi cumpara computer tomograf performant

Dupa aproape trei luni de la alocarea banilor, ieri, conducerea Spitalului Dimitrie Castroian Husi a demarat procedura de licitatie in vederea dotarii unitatii cu mult asteptatul computer tomograf performant, in valoare de aproape 1,5 milioane de lei. Majoritatea sumei necesare reprezinta banii promisi si alocati de Ministerul Sanatatii.

Pe data de 21 mai, taman de Sfintii Constantin si Elena, judetul Vaslui a fost vizitat de premierul Viorica Dancila si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, care au promis nu mai putin de 19.321.000 lei de la bugetul de stat pe anul 2019 pentru cele patru unitati sanitare cu paturi din judet pentru finantarea aparaturii medicale si echipamentelor de comunicatii in urgenta in sanatate. Din total, Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui i-au fost alocati 4.527.000 lei, Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman Brlad – 12.043.000 lei, Spitalului Municipal Dimitrie Castroian Husi – 2.067.000 lei, iar Spitalului de Psihiatrie Murgeni – 684.000 lei.

Daca spitalul brladean a declansat procedura de achizitie a echipamentelor medicale inca din 29 iulie, iata ca ieri, 8 august, a venit rndul conducerii spitalului husean sa publice pe SICAP, noul portal pentru licitatiile online, anuntul privind contractul de furnizare-cumparare, instalare, punere in functiune si service in perioada de garantie a unui computer tomograf. Valoarea contractului se ridica la 1.218.000 lei fara TVA, respectiv 1,449.420 lei cu TVA. Din total, 90% reprezinta fonduri de la bugetul de stat (Ministerul Sanatatii), iar 10% sunt fonduri de la bugetul local al municipiului Husi.

Asa cum se arata in descrierea succinta a achizitiei publice, contractul presupune furnizarea-cumpararea, instalarea, punerea in functiune si service-ul in perioada de garantie a unui computer tomograf, dar si amenajarea spatiului si instruirea personalului. Potrivit anuntului, ofertele firmelor interesate de aceasta achizitie sunt asteptate pna pe data de 10 septembrie, ora 15.00. Iar ulterior deschiderii ofertelor, pna pe 30 septembrie, ora 15.00, acestea vor fi evaluate din punct de vedete tehnic si financiar. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – pret, componenta financiara avnd o pondere de 50%, perioada de garantie de 20%, iar performantele tehnice – 30%. Odata ce va fi desemnat un furnizor cstigator si va fi semnat contractul, acesta va avea o valabilitate de sase luni.

Asa cum se mentioneaza tot in anuntul de achizitie, principalul beneficiu asteptat de personalul medical al unitatii este cresterea calitatii serviciilor de asistenta medicala oferite in cadrul spitalului husean, prin scurtarea timpului de diagnostic si a timpului de introducere a terapiei specifice, cu cresterea gradului de satisfactie a pacientului si a medicului curant.

Instruirea personalului operator si medical se efectueaza la beneficiar, in locatia de livrare, pentru o perioada totala de minimum zece zile, defalcata in doua perioade separate, cu participarea unui instructor autorizat de producator (inclusa in pret). Amenajarea specifica a spatiului destinat instalarii se va face in conformitate cu normele CNCAN. (…), se arata in caietul de sarcini intocmit de reprezentantii spitalului si atasat la anuntul de pe SICAP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.