Spital (tot mai) modern, (tot mai) caut medici!

Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui scoate din nou la concurs mai multe posturi de medici specialisti, in incercarea de a acoperi cu medici intreaga gama de specialitati si servicii, publicand in acest sens un nou anunt de concurs in publicatia Viata Medicala. In prezent, in cadrul SJU Vaslui activeaza 132 medici, 6 dintre acestia incepandu-si activitatea in ultimele doua luni.

Cu toate eforturile conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui de a convinge noi medici sa vina pentru a profesa in ceea ce deja este considerata una dintre cele mai moderne unitati spitalicesti din Moldova, cu planuri ambitioase de dezvoltare in viitorul imediat, recrutarea noilor specialisti se face destul de anevoios. In unele cazuri, anunturile de scoatere la concurs a unor posturi pe diverse specialitati au ramas fara raspuns, ori cei care s-au prezentat nu au raspuns exigentelor conducerii spitalului si a comisiei de examen formata in reputati specialisti ieseni. Este cazul, de exemplu, a 3 posturi de medic confirmat in specialitatea Chirurgie plastica – Microchirurgie reconstructiva, pentru Cabinetul cu aceasta specialitate din cadrul Ambulatoriului Integrat, in specialitatea Psihiatrie pediatrica, pentru Centrul de Sanatate Mintala copii, si respectiv in specialitatea Sanatate publica si management, pentru Serviciul de Management al Calitatii Serviciilor Medicale, posturi ramase neocupate in urma concursurilor organizate pana acum. Pentru a recruta acesti specialisti, conducerea SJU Vaslui a scos din nou la concurs posturile respective, anuntul fiind publicat pe 23 august in revista de specialitate Viata Medicala.

Si, daca tot a publicat noul anunt de concurs, conducerea spitalului a facut si o incercare de a mai completa posturile deficitare de la diverse sectii. Astfel, cu aceeasi ocazie, a fost anuntata organizarea concursului pentru ocuparea a alte 8 posturi de medic, cu norma intreaga. Astfel, se cauta medici in specialitatile Neurologie, Cardiologie, Chirurgie generala, Chirurgie orala si maxilo – faciala si un medic primar confirmat in specialitatea Diabet zaharat, boli de nutritie si boli metabolice. De asemenea, se incearca recurtarea a inca unui medic specialist confirmat in specialitatea Radiologie si imagistica medicala, care va deservi pavilionul in care functioneaza Sectia de pneumologie, dar un medic rezident ultimul an confirmat in specialitatea Anatomie patologica, pentru Serviciul Judetean de Medicina Legala.

Inscrierile la concurs se vor face la sediul SJU Vaslui, in termen de 15 zile calendaristice de la data publicarii in ziarul Viata Medicala, iar concursul va fi organizat intr-o perioada cuprinsa intre 31 de zile si 90 de zile de la publicarea anuntului.

In cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui profeseaza in prezent 67 de medici primari, 62 de medici specialisti si 3 medici rezidenti. Fata de inceputul lunii iunie, la Vaslui si-au inceput activitatea un nou medic primar si 5 medici specialisti, dovada ca, incet – incet, spitalul de aici a devenit atractiv pentru cei care, pana nu de mult, preferau unitatile din orasele mari sau din centrele universitare. Si de ce sa nu fie asa, cata vreme, pe langa conditiile foarte bune de a-si exercita meseria de medic, noilor veniti care vor sa se stabilieasca aici li se pot pune la dispozitie apartamente de serviciu, iar celorlalti li se asigura inclusiv naveta zilnica pana la Iasi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.