Se cauta consilieri scolari pentru tinerii neincadrati in munca!

La nivelul judetului Vaslui, vor exista doi consilieri scolari care vor identifica, informa, consilia si monitoriza tinerii intre 18 si 24 de ani care nu sunt incadrati profesional si nu urmeaza nici un program educational sau de formare profesionala. Misiunea lor nu va fi usoara, cu atat mai mult cu cat rata somajului in randul tinerilor este in jur de 14,7% la nivel national. In schimb, remuneratia va fi una pe masura, pentru 8 ore/zi (40 ore pe saptamana) salariul brut urmand a fi de 6.011 lei lunar.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Muncii si Justitiei sociale si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala implementeaza, in perioada 2019 – 2021, proiectul Intespo – Inregistrarea tinerilor in Evidentele Serviciului Public de Ocupare, finantat din Fondul Social European prin Progamul Operational Capital Uman. Prin acest proiect se doreste mobilizarea tinerilor NESTs, respectiv a acelor tineri care incadrati profesional si nu urmeaza nici un program educational sau de formare profesionala catre agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in vederea inregistrarii. Asa cum este definit unul dintre obiectivele proiectului INTESPO, se doreste astfel cresterea gradului de informare si constientizare in randul acestor tineri cu privire la avantajele inregistrarii in Evidentele Serviciului Public de Ocupare si la optiunile pe care le au in vederea integrarii pe piata muncii, in educatie, formare sau antreprenoriat, prin realizarea unei campanii de informare si constientizare la nivel national.

In primele randuri vor sta viitorii consilieri scolari, in numar de 64, la nivel national, din care doi astfel de consilieri scolari urmeaza a fi incadrati la nivelul judetului Vaslui. Acestia vor avea drept sarcina colectarea de date la nivel local, contactarea si proflarea tinerilor, informarea si, ulterior, monitorizarea acestora. In vederea recrutarii consilierilor scolari, candidatii vor trebui sa transmita personal sau prin posta dosarul de inscriere la selectie la Ministerul Educatiei Nationale, etj. 2, camera 74 (interior 1453) din Bld General Berthelot nr. 28 – 30, sector I Bucuresti, pana la data de 20 august 2019. Selectia va avea loc in doua etape, respectiv verificarea eligibilitatii administrative a dosarelor si, pentru cei admisi la concurs, elaborarea unui eseu argumentativ care sa reflecte viziunea candidatului asupra unei activitati de consiliere scolara pentru publicul NESTs. Rezultatele selectiei vor fi anuntate pe data de 2 septembrie. Mai multe relatii, pe site-ul ISJ Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.