Ruga Sfintei de la Floresti

Incercand sa puna frumusetea si folosul sarbatorilor in slujba sufletelor celor care poate au uitat sa le poarte de grija, Serviciul de Educatie si Asistenta Psihosociala din Penitenciarul Vaslui a organizat, ieri, 13 august, o vizita la Manastirea Floresti, inaintea marii sarbatori crestine Adormirea Maicii Domnului. Dupa popasuri facute la manastirile Moreni si Bujoreni, a venit randul Manastirii Floresti, manastire infiintata in anul 1590 de catre vornicul Tarii de Sus, Carstea Ghenovici, si jupaneasa sa, Anghelina, fiind singura manastire ortodoxa construita in stil neogotic. Astazi, acolo, parintele Iezechiel Ariton, impreuna cu maicile care fac ca intregul tablou sa arate ca un colt rupt din Rai, intampina grupurile de detinuti de la Penitenciarul Vaslui la fel ca pe orice alt crestin venit sa se reculeaga. Sfanta de la Floresti, icoana imbracata in argint si poleita cu aur, infatisand-o pe Fecioara Maria cu Pruncul Iisus in brate, datand din anul 1749, a fost atractia celor prezenti. In fata icoanei facatoare de minuni, mainile s-au impreunat si lacrimile nu s-au mai ascuns, cerand parca iertare.

Vizita la una dintre cele mai frumoase manastiri din zona, locas al carui paraclis isi are hramul de sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului, si participarea la randuielile bisericii, vin in intampinarea nevoilor moral religioase ale celor 16 detinuti participanti. In acelasi timp, se doreste dezvoltarea si exersarea atitudinilor, comportamentelor si deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civila, cu practicile si obiceiurile din libertate.

Actualul grup de participanti a fost primul care a avut ocazia sa viziteze si sectia de istorie si arta religioasa Episcop Iacov Antonovici a Muzeului Judetean Stefan cel Mare Vaslui, deschisa in cadrul complexului manastiresc si inaugurata in luna iulie a acestui an, a precizat comisar sef de politie penitenciara Nicolae Toma, ofiter Secretariat in cadrul Penitenciarul Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.