Retea de traficanti de carne vie, destructurata de procurorii DIICOT

Duminica, 25 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, ajutati de politisti si jandarmi vasluieni, au efectuat un numar de 7 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Galati si Vaslui pentru identificarea si retinerea mai multor persoane implicate intr-o retea de trafic de persoane cu ramificatii in mai multe orase din tara, dar si in Germania. Printre cei retinuti si ulterior arestati sau plasati in arest la domiciliu se numara si 4 vasluieni, doi dintre acestia fiind responsabili de racolarea a nu mai putin de 7 tinere, doua fiind minore.

Tribunalul Galati a dispus luni arestarea a trei barbati, Dragos Lupu si fratii Nelu si Cornel Constantin Puiu, si masura arestului preventiv in cazul a doua femei, Denisa Arama si Veta Puiu, mama celor doi frati, acuzati de savarsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane. Acesta este primul pas in destructurarea, de catre procurorii DIICOT, a unei retele de traficanti de carne vie care a inceput sa actioneze inca din 2014 si carora le-au cazut victime nu mai putin de 8 victime, intre care doua minore. Cu exceptia lui Lupu, ceilalti acuzati sunt vasluieni din comunele Pogonesti si Tutova, in fapt si cei care se ocupau cu racolarea tinerilor, rolul principal avand-ul cei doi frati, ulterior, fetele fiind duse in diverse locatii din tara si strainatate, sechestrate si fortate sa se prostitueze.

La data de 25.08.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor P. N., P. C.-C., P. V., A. D. si L. D, cu varste cuprinse intre 21 si 53 de ani, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane, in forma continuata. La aceeasi data, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au dispus luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatele M. E.-A., in varsta de 28 de ani (cunoscuta cu antecedente penale in Germania) si P. I.-M., in varsta de 24 de ani (fara antecedente penale), pentru savarsirea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat, trafic de minori si trafic de persoane. In fapt s-a retinut ca, perioada 2014 – iulie 2019, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, la diferite intervale de timp, inculpatii au recrutat, prin inducere in eroare, utilizand metoda Loverboy, trei persoane vatamate minore (una dintre ele diagnosticata cu diabet), pe care, prin constrangere psihica si fizica, prin mentinere in eroare si santaj emotional, limitandu-le libertatea de comunicare si miscare, le-au transportat, transferat, adapostit, primit, supravegheat si controlat in scopul exploatarii sexuale, pe diferite perioade de timp, in diferite locatii din Germania.
De asemenea, in perioada 2015 – aprilie 2019, inculpatii au recrutat prin inducere in eroare, utilizand aceeasi metoda Loverboy, alte cinci victime majore, pe care prin violenta fizica si verbala, le-au transportat, transferat, adapostit, primit, supravegheat si controlat in scopul exploatarii sexuale, pe perioade diferite de timp, in diferite locatii pe raza municipiilor Brasov si Galati, precum si pe teritoriul Germaniei.
Sumele de bani obtinute de catre membrii grupului din activitatea infractionala au fost stabilite la peste 310.000 de euro. Este de precizat faptul ca unele dintre victimele majore si minore au fost lasate sa revina in Romania doar in momentul in care inculpatii au aflat ca rudele tinerelor au formulat plangeri la organele de urmarire penala.
La data de 25.08.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati au efectuat un numar de 7 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Galati si Vaslui, cu ocazia carora au fost identificate si ridicate sumele de 1.140 lire sterline si 52.000 euro, bijuterii de aur, accesorii ale unor branduri de lux, un pistol WALTER P22 calibru 9 mm, o sabie, 8 doze de droguri de mare risc si mijloace materiale de proba (inscrisuri, medii de stocare etc.).
In cauza au fost instituite masuri asiguratorii, prin indisponibilizarea a doua autoturisme cu o valoare estimativa de 60.000 euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati au fost aduse, in vederea audierii, un numar de 17 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.
Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul S.C.C.O. Braila, S.C.C.O. Vrancea, S.C.C.O. Vaslui, politistilor din cadrul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Galati si Vaslui, precum si al cadrelor de jandarmi din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Judetene Galati si Vaslui, se arata in comunicatul DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.