Recompense financiare pentru cei mai buni elevi

Guvernul va rasplati rezultatele celor mai buni elevi la examenele nationale din acest an, respectiv Evaluarea Nationala si Bacalaureat. Stimulentele financiare, 1.000 lei pentru absolventii de gimnaziu, respectiv 3.000 lei, pentru cei de liceu care au obtinut media 10, vor fi acordate in cadru festiv, in perioada urmatoare. La randul lor, autoritatile locale ar putea premia si ei pe cei mai buni elevi, inclusiv olimpici cu rezultate bune, aceasta practica fiind implementata de ani buni in multe dintre orasele si comunele vasluiene.

Si in acest an, Guvernul doreste sa rasplateasca pe absolventii care au obtinut media 10 la evaluarea nationala, pentru absolventii clasei a VIII-a – 2019, si la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie din acest an, prin acordarea de stimulente financiare. Practic, este vorba de stimulente a cate 3.000 lei, pentru absolventii de liceu, respectiv 1.000 lei, pentru cei de gimnaziu care au reusit performanta sa obtina media maxima la aceste examene nationale. Sumele necesare acordarii acestor stimulente vor fi alocate din bugetul pe acest an a Ministerului Educatiei Nationale, al carui ministru urmeaza sa aprobe si lista beneficiarilor si modalitatea de acordare a premiilor. De aceste stimulente vor beneficia in total 224 de absolventi de liceu si 459 de absolventi de gimnaziu.

La nivelul judetului Vaslui, urmeaza a fi premiati in cadru festiv 9 absolventi, dintre care trei, Alina Mihaela Olareanu, Stefana Andreea Agafitei si Andrei Bordeianu, sunt absolventi ai Liceului Teoretic Mihail Kogalniceanu din Vaslui, singurii cu media 10 la Bacalaureat. Cat priveste absolventii de gimnaziu care vor fi recompensati financiar, acestia sunt vasluienii Ioana Bejenaru si Elena Ramona Flueras, de la de la Liceul Teoretic Mihail Kogalniceanu, si Briana Elena Corlatan, de la Scoala Gimnaziala Constantin Parfene, barladenii Bogdan Andrei si Teodora Caranfil, de la Colegiul National Gh. Rosca Codreanu, si huseanul Cosmin Ioan Prodea, absolvent al Colegiului National Cuza Voda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.